POMAŽEMO UČENICIMA DA IZABERU I UPIŠU FAKULTET

POMAŽEMO UČENICIMA DA IZABERU I UPIŠU FAKULTET

Izbor fakulteta i upis na fakultet su jedan od najvažnijih događaja u životu srednjoškolaca. Trudimo se da im organizovanjem različitih aktivnosti tu odluku, koliko god je moguće, olakšamo. Svim našim učenicima koji nisu sigurni za koji fakultet da se odluče dajemo, na osnovu njihovih sklonosti i talenata, savete za dalje obrazovanje.

A da sve što radimo, radimo u najboljem interesu učenika, pokazuju i rezultati.

Ove godine, čak 98% naših maturanata, u prvom upisanom roku, primljeno je na željeni fakultet! Od 43 učenika, koja su ove godine završila Gimnaziju, 25% odlučilo je da upiše neki od državnih fakulteta, i svi su na prijemnom pokazali izvanredne rezultate.

Tokom školske 2022/23. organizovali smo posete fakultetima i sklopili sporazum o saradnji sa najvećim regruterom za studije u inostranstvu na Zapadnom Balkanu. Verujemo da upoznavanje sa fakultetskim okruženjem, dok su još u srednjoj školi, pruža učenicima mogućnost da steknu realnu sliku o tome kako izgleda život na fakultetu.

Cilj nam je da kroz direktan kontakt sa profesorima, studentima i fakultetskom atmosferom učenici steknu jasniji uvid u različite studijske programe i lakše donesu odluku o svom budućem obrazovanju.

POSETA ALFA BK UNIVERZITETU

Učenici prvog i trećeg razreda filološkog smera Gimnazije „Stefan Nemanja“ posetili su Alfa BK Univerzitet.
Poseta je trajala skoro četiri sata. Najzanimljivije je bilo na kraju, kada su naši talentovani učenici filološkog smera učestvovali na radionici za prevođenje. Mnogi su bili znatiželjni, pa su iskoristili priliku da na licu mesta provere svoje znanje iz engleskog jezika. Rezultati su bili zaista impresivni!
Pokazalo se da su na B1 nivou znanja, što je zaista izvanredan rezultat, ali i dokaz da se trud, rad i posvećenost isplate.

 

POSETILI SMO BEOGRADSKU BANKARSKU AKADEMIJU

Učenici Gimnazije, zajedno sa Doroteom Tomić, školskom psihološkinjom, posetili su Beogradsku bankarsku akademiju. To je  jedan od najbolje rangiranih fakulteta u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva u našoj zemlji.
Profesorke ovog fakulteta dr Snežana Videnović i dr Sonja Radenković organizovale su i realizovale za naše učenike dve radionice. Jednu na temu „Kako od sebe napraviti uspešan brend?” i drugu na temu „Primena veštačke inteligencije u poslovanju i finansijama”.

 

SKLOPILI SMO PARTNERSTVO SA INO EDUKACIJOM

Od školske 2022/23. godine Ino Edukacija, najveći regruter za studije u inostranstvu na Zapadnom Balkanu, pomaže učenicima naše škole, koji žele da nastave svoje školovanje u inostranstvu, da izaberu najbolju i najpovoljniju opciju za sebe.
Zahvaljujući ovoj saradnji, učenici i njihovi roditelji kroz ceo proces apliciranja i upisa na fakultet mogu proći bez stresa. Odnosno, sada sve savete za školovanje, Harrison profesionalnu orjentaciju, pomoć oko viza i smeštaja u inostranstvu i,naravno, prijavu na željeni fakultet mogu završiti na jednom mestu
Centar vrši upis na preko 5.000 univerziteta iz celog sveta. A za studente iz Srbije i Crne Gore koji upisuju jedan od 150 partnerskih fakulteta Ino Edukacije, obezbeđuju dodatne pogodnosti.

 

STUDIRANJE U NEMAČKOJ

Ino Edukcija je organizovala za učenike III i IV godine radionicu na kojoj su im predstavili mogućnosti studiranja na SRH Berlin University.
U pitanju je vodeći univerzitet u oblasti obrazovanja i usluga u oblasti zdravstva. Osnovan je 1966. godine i od tada neprestano radi na razvoju ove dve oblasti koje su krucijalne za ekonomiju. Trenutno ima 12.000 studenata, 42 programa za osnovne i 27 programa za master studije.
Ono čime se SRH Berlin University može pohvaliti je da čak 92% akademaca završi fakultet u roku. Studijske grupe se male i imaju između 20 i 25 studenata.

Ukratko, mi kao škola podržavamo naše učenike na svakom koraku i ohrabrujemo ih da aktivno razmišljaju o svojoj budućnosti.

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja