Icon Fat Opsti Svg 20220227 112506

Opšti smer

Radimo po programu verifikovanom od strane Ministarstva prosvete. U nastavi su jednako zastupljene društvene i prirodne nauke, a tokom školovanja dobija se širina znanja, koje se ne može porediti sa dobijenim znanjem u bilo kojoj drugoj školi.

Baner Opsti Smer 20230919043217
Preuzmite Nastavni Program 20220223 080942
Preuzmite Nastavni Kalendar 20220223 081005

Ne tražite dalje od Gimnazije Stefan Nemanja

Možda je vaše dete trenutno neodlučno u kom pravcu želi da nastavi školovanje, a zna da želi i više i dalje? Možda razmišlja istovremeno o studijama medicine i studijama prava?

Ili ste Vi možda jedan od malobrojnih roditelja čije se dete jednako dobro snalazi u rešavanju komplikovanih matematičkih zadataka, hemijskih jednačina, analizi književnih dela i učenju stranih jezika?

Ukoliko je odgovor na bilo koje od ovih pitanja „da“, znajte da je vašem malom maturantu potrebno dodatno vreme pre nego što izabere svoje zanimanje, a opšti smer u Gimanziji Stefan Nemanja je najbolji izbor.

Jer mi učenicima pružamo ne samo znanje, koje će im omogućiti da lako polože prijemni ispit kako na državnim, tako i na privatnim fakultetima, već im i organizujemo interaktivne radionice profesionalne orjentacije kroz koje oni samostalno, ali uz našu podršku i mentorstvo odlučuju u kojem pravcu žele da koračaju u budućnosti.

Jednaka šansa za sve predmete

Opšti smer nije, kao što se često misli, na „pola puta“ između društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog, na ovom smeru podjednako su važni svi predmeti i baš zato učenici koji se odluče za ovaj smer treba da budu spremni redovno da uče.

Kroz četiri godine školovanja dobija se širina znanja, koje se ne može porediti sa dobijenim znanjem u bilo kojoj drugoj školi, a učenici su pripremljeni za izazove studiranja na fakultetima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Opsti Smer 20210901 112012

Istovremeno mi naše đake pažljivo osluškujemo i unapređujmo njihova specifična interesovanja iz različitih oblasti, kroz različite sekcije i vanškolske aktivnosti.

Tradicionalno, od kad je savremenog obrazovanja, najšira znanja su se oduvek sticala u gimnazijama, ali odabir opšteg smera je ono što pravi razliku.

To nije sve…

Dramska i literarna sekcija, uređivanje školskih novina, snimanje emisija i pevanje u horu mesta su u našoj gimanziji gde učenici mogu iskazati i usavršiti svoje umetničke i stvaralačke talente.

Pored toga, mi smo jedna od retkih srednjih škola koja učenicima pruža mogućnost da od prve godine osim dva obavezna, uče i treći jezik fakultativno. Pored engleskog, koji je obavezan kao prvi strani jezik, učenici mogu da se usavršavaju u ruskom, nemačkom francuskom, španskom, italijanskom.

Kako do đačke knjižice u našoj školi?

Nema prijemnog, ali prilikom upisa gledamo uspeh stečen tokom školovanja u osnovnoj školi, a posebno ocenu iz vladanja. Niko ko ima manje od petice iz vladanja ne može biti učenik naše škole.

Veliko predznanje nije potrebno. Važni su želja i motivacija.

Šta učenik dobija

  • redovnu nastavu
  • komplet udžbenika za sve nastavne predmete
  • individualne časove sa nastavnikom
  • fakultativno učenje trećeg stranog jezika
  • zdravstveno osiguranje
  • markicu za gradski prevoz BUSPLUS
  • člansku kartu Biblioteke grada Beograda
  • izlete, posete muzejima i odlaske u pozorište
  • edukativne radionice i programe

SVI SMEROVI

Icon B Filoloski 20220314 221417

FILOLOŠKI

Icon B It 20220314 221418

IT

Icon B Opsti 20220314 221418

OPŠTI

Icon B Drustveno Jezicki 20220314 221416

DRUŠTVENO
JEZIČKI

Icon B Prirmatemat 20220314 221419

PRIRODNO
MATEMATIČKI

UPOZNAJMO SE

Dođite da vidite kako radimo

Svoje zanimanje posmatram više kao poziv nego kao profesiju, jer raditi sa decom koja svakodnevno ulaze na vrata škole je i čast i privilegija, a sa tim i odgovornost i radost.

Znam da su dobra komunikacija i saradnja između škole i roditelja ključni za uspeh i zato vas pozivam da dođete i vidite naše učenike i nastavnike na delu.

Radujem se da čujem kakve nade i očekivanja imate kada je obrazovanje vašeg deteta u pitanju. Isto tako sam spremna da odgovorim na sva vaša pitanja kako biste mogli da odlučite da li je Gimnazija Stefan Nemanja pravo mesto za vaše dete i porodicu.

Čekam vas sa radošću!

Aneta Pavlica
Menadžer škole

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja