STUDIRANJE U NEMAČKOJ

STUDIRANJE U NEMAČKOJ

Prema najnovijim istraživanjima Nemačka spada u omiljene zemlje za studente sa Balkana. Ona danas nudi  prvoklasno obrazovanje na više od 300 visokoškolskih ustanova.

Ono što Nemačku čini privlačnom studentima jeste činjenica da se nalazi u samom srcu Evrope i predstavlja sinonim za uspešnu i organizovanu državu. Nakon završenih studija, opcije za zaposlenje su neograničene.

Upravo zbog toga što je „made in Germany, svetska etiketa za kvalitet, u goste smo tokom marta pozvali Tijanu Đurković i njenog kolegu Emila Petkova iz Ino Edukcije.

Oni su učenicima III i IV godine Gimnazije „Stefan Nemanja“ predstavili mogućnosti studiranja na SRH Berlin University.

U pitanju je vodeći univerzitet u oblasti obrazovanja i usluga u oblasti zdravstva. Osnovan je 1966. godine i od tada neprestano radi na razvoju ove dve oblasti koje su krucijalne za ekonomiju. Trenutno ima 12.000 studenata, 42 programa za osnovne i 27 programa za master studije. 

Ono čime se SRH Berlin University može pohvaliti je da čak 92% akademaca završi fakultet u roku. Studijske grupe se male i imaju između 20 i 25 studenata, što omogućava izuzetno efikasan rad. Programi osnovnih studija su podeljeni po kampusima. Studije iz oblasti biznisa i menadžmenta su smeštene u Berlinu, Hajdelberug, Drezdenu i Hamburgu. U kampusu u Berlinu se nalaze studije iz umetnosti, dizajna i muzike i informacionih tehnologija– rekao je na početku predstavljanja fakulteta Emil našim učenicima.

 

Studiranje u Nemačkoj
Studiranje u Nemačkoj

USLOVI UPISA I CENE ZA STUDIRANJE U NEMAČKOJ

Pored standardne dokumentacije (CV, preporuke, motivaciono pismo), budućim studentima je potreban i sertifikat jezika sa ocenama minimum 6.5 IELTS/ TOEFL 87. Cene za osnovne studije su 5.100 evra po semestru. Školarina za osnovne studije se plaća godišnje, a taksa od 750 evra uplaćuje se fakultetu jednokratno prilikom upisa.

Ino Edukacija je zvanični predstavnik univerziteta i upis je preko nas direktan. Našim studentima omogućena su mnogobrojna umanjena školarine, kao i stipendije– istakao je naš gost.

ŽIVOT U NEMAČKOJ

Nemačka se smatra jednom od najbezbednijih zemalja Evrope sa najnižom stopom krivičnih dela, a javni prevoz je izuzetno dobro organizovan. Cene života su za evropske standarde povoljne – potrebno je otprilike oko 730 evra mesečno.

Pored SRH Berlin University učenici Gimnazije Stefan Nemanja imaju mogućnost da nastave svoje školovanje u inostranstvu i na drugim prestižnim svetskih univerziteta. Zajedno sa našim partnerima Ino Edukacijom, najvećim regruterom za studije u inostranstvu na Zapadnom Balkanu, pomažemo učenicima da izaberu najbolju i najpovoljniju opciju za sebe.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja