Icon Fat It Svg 20220227 112424

IT smer

Radimo po programu verifikovanom od strane Ministarstva prosvete. U razredu ima do 10 učenika i za svakog je obezbeđen laptop. Kombinujemo učenje zasnovano na projektima i pristup profesionalcima iz IT industrije.

Baner It Smer 20230919043216
Preuzmite Nastavni Program 20220223 080942
Preuzmite Nastavni Kalendar 20220223 081005

Ne tražite dalje od Gimnazije Stefan Nemanja

„Možeš li, molim te, da ostaviš taj telefon“.

Ako je ovo rečenica koju najčešće izgovarate svom tinejdžeru, moramo vas razočarati, ni po čemu niste jedinstveni. Ovu rečenicu izgovaraju isto toliko često kao i vi roditelji širom sveta.

Kada ste bili u svojim tinejdžerskim godinama verovatno ste sedeli na krevetu i razgovarali sa prijateljima, kovali planove za letnji raspust i saplitali se o gajtan telefona. Sigurno mislite kako je to bilo najbolje vreme i da je baš velika šteta što današnji tinejdžeri ne žive po nekadašnjim pravilima.

Istina je da ne možete vratiti vreme, ali možete usmeriti svoje dete da zainteresovanost za pametne telefone i nadarenost za tehnologiju pretvori u svoju budućnost u IT industriji.

Jer automobil koji sam vozi, usisivač kojem možete zadati da usisa celu kući dok ste na poslu i frižider koji vam šalje poruku šta vam nedostaje od namirnica samo su neka od bezbroj tehničkih dostignuća u poslednjoj deceniji.

A ono što će stvoriti nova generacija nešto je što nismo u stanju ni da naslutimo.

Zamislite samo da je vaše dete jedan od tih pronalazača – superheroj koji štiti svet od hakera, možda uspešan dizajner video-igara ili sistem administrator u velikoj kompaniji.

Zato ako su tehnologija i inovacije strast vašeg tinejdžera, imate sreće, i naše su.

U Gimanziji Stefan Nemanja nudimo učenicima jasan put do cilja, jer je naša škola mesto gde se ideje sreću sa akcijom..

Zašto smo bolji od konkurencije

Radi se u malim grupama, po nacionalnom programu. U razredu ima do 10 učenika i za svakog je obezbeđen laptop, to je njihov udžbenik za stručne predmete.

Kombinujemo učenje zasnovano na projektima, pristup profesionalcima iz IT industrije i stvarna iskustva.

It Smer 20210901 111813

Učenicima III i IV razreda obezbedili smo praksu u IT kompanijama, dok oni koji pohađaju I i II razred imaju prilike da jedanput mesečno razgovaraju sa vodećim programerima, dizajnerima i sistem administratorima u Srbiji.

Na taj način svi koje se školuju na IT smeru u Gimnaziji Stefan Nemanja stiču prednost u odnosu na učenike istih programa u drugim školama. A složićete se da je prednost u rastućoj IT industriji sve teže napraviti, zar ne?

Rade se u C++. Uči se HTML, CSS.

Učenje predmeta računarski sistemi, programiranje, operativni sistemi, objektno orijentisano programiranje, baze podataka i veb dizajn zasnovano je na stvarnim poslovnim problemima i projektima.

Iako je ovo gimnazijski smer, nastavni plan i program više liči na stručne škole

Učenike ne pripremamo samo da naprave prve korake u IT industriji, već ih spremamo i za uspešan nastavak školovanja, kako na državnim, tako i na privatnim fakultetima.

Kako do đačke knjižice u našoj školi?

Nema prijemnog, ali prilikom upisa gledamo ocene iz informatike, matematike i vladanja. Niko ko ima manje od petice iz vladanja ne može biti učenik naše škole.

Veliko predznanje nije potrebno. Važni su želja i motivacija.

Zato ne tražite dalje od Gimnazije Stefan Nemanja

Šta učenik dobija

 • redovnu nastavu
 • korišćenje računara tokom nastave
 • komplet udžbenika za sve nastavne predmete
 • posete IT firmama
 • besplatan WIFI u svim učionicama
 • individualne časove sa nastavnikom
 • fakultativno učenje trećeg stranog jezika
 • zdravstveno osiguranje
 • markicu za gradski prevoz BUSPLUS
 • člansku kartu Biblioteke grada Beograda
 • izlete, posete muzejima i odlaske u pozorište
 • radionice profesionalne orijentacije vođenja

SVI SMEROVI

Icon B Filoloski 20220314 221417

FILOLOŠKI

Icon B It 20220314 221418

IT

Icon B Opsti 20220314 221418

OPŠTI

Icon B Drustveno Jezicki 20220314 221416

DRUŠTVENO
JEZIČKI

Icon B Prirmatemat 20220314 221419

PRIRODNO
MATEMATIČKI

UPOZNAJMO SE

Dođite da vidite kako radimo

Svoje zanimanje posmatram više kao poziv nego kao profesiju, jer raditi sa decom koja svakodnevno ulaze na vrata škole je i čast i privilegija, a sa tim i odgovornost i radost.

Znam da su dobra komunikacija i saradnja između škole i roditelja ključni za uspeh i zato vas pozivam da dođete i vidite naše učenike i nastavnike na delu.

Radujem se da čujem kakve nade i očekivanja imate kada je obrazovanje vašeg deteta u pitanju. Isto tako sam spremna da odgovorim na sva vaša pitanja kako biste mogli da odlučite da li je Gimnazija Stefan Nemanja pravo mesto za vaše dete i porodicu.

Čekam vas sa radošću!

Aneta Pavlica
Menadžer škole

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja