98% NAŠIH MATURANATA UPISALO JE ŽELJENI FAKULTET

98% NAŠIH MATURANATA UPISALO JE ŽELJENI FAKULTET

Ove godine čak 98% naših maturanata, u prvom upisanom roku, primljeno je na željeni fakultet!

Od ukupno 43 učenika, koja su ove godine završila Gimnaziju, 25% odlučilo je da upiše neki od državnih fakulteta, i svi su na prijemnom pokazali izvanredne rezultate.

Srđan Novaković Mladenović upisao je smer Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, kao 169 na listi od 2.020 prijavljenih kandidata.

Sara Belčević upisala je Pravni fakultet. Od 1.200 studenata nakon položenog prijemnog, ona je bila 29 na listi.

Lazar Bogdanović upisao je srpsku književnost i jezik, na Filološkom fakultetu u Beogradu. Njegova drugarica Iva Stojanović upisala je španski jezik na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

UPIS NA FAKULTET JE VELIKI IZAZOV 

Iva kaže da se dvoumila da li da upiše fakultet ili višu školu.

– Za mene je izbor fakulteta bio veliki izazov. Pričala sam i savetovala se sa nastavnicima iz škole. Nastavnica nemačkog mi je mnogo pomogla da donesem končanu odluku. Ona ne samo da je imala strpljenja da sasluša moje brige i nedoumice, već mi je pružila i dragocene savete i smernice. I što je najvažnije, ohrabrila me – kaže Iva.

Njena školska drugarica Nataša Marjanović školovanje će nastaviti na Arhitektonskom fakultetu, Milica Gavrić na Filozofskom, a Magdalena Vešović na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Danilo Kontić upisao je Fakultet političkih nauka, smer Međunarodni odnosi.

– Na prijemnom sam polagao istoriju i test opšte informisanosti. Za prijemni sam se spremao sam, jer sam tako želeo. I upisao sam se bez ikakvih problema. Gimnaziju ću pamtiti po nastavnicima koji su uvek bili spremni da nam pomognu, čak  i onda kada za tim nije bilo potrebe – kaže Danilo.

Putem naše nakadašnje učenice, a sada uspešne glumice Anje Pavićević, krenula je i maturantkinja Teodora Janković. Ona  je upisala glumu na Fakultetu savremenih umetnosti.

Dvoje učenika opredelilo se za studije u inostranstvu.

Najveći broj učenika upisao je Fakultet za medijie i komunikacije i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije. 

25% naših učenika upisalo je državni fakultet
25% naših učenika upisalo je državni fakultet

 

Ponosni smo na sve naše đake. Ponosni smo na naš nastavni tim i sve zaposlene koji su bili podrška učenicima tokom njihovog školovanja.

Kao Gimnazija, nastavićemo da podržavamo naše učenike u njihovim akademskim i profesionalnim ciljevima i težićemo još boljim rezultatima u budućnosti.

Čestitamo svim našim učenicima na izvanrednim rezultatima.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja