UČENICI GIMNAZIJE U POSETI BEOGRADSKOJ BANKARSKOJ AKADEMIJI

UČENICI GIMNAZIJE U POSETI BEOGRADSKOJ BANKARSKOJ AKADEMIJI

Učenici Gimnazije, zajedno sa Doroteom Tomić, školskom psihološkinjom, posetili su Beogradsku bakarsku akademiju. To je jedan od najbolje rangiranih fakulteta u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva u našoj zemlji.

Tom prilikom, profesori su im predstavili fakultet, na kom, kako kažu, studenti studiraju po svim svetskim standardima. Važno je napomenuti, kažu oni, i da na ovom fakultetu, studenti stiču znanja koja im omogućavaju različite karijere.

Pored toga što je sadržaj za učenje savremen i prilagođen sadašnjim generacijama, naši profesori osposobljavaju studente da se brzo i lako uključe na tržište rada. Čak 99% naših studenata se zaposli odmah nakon završenog fakulteta, a neki čak i tokom studiranja – kažu na Akademiji.

Profesorke dr Snežana Videnović i dr Sonja Radenković organizovale su i realizovale za naše učenike dve radionice. Jednu na temu „Kako od sebe napraviti uspešan brend?” i drugu na temu „Primena veštačke inteligencije u poslovanju i finansijama”.

 

Učenici tokom radionice na Beogradskoj bankarskoj akademiji
Učenici tokom radionice na Beogradskoj bankarskoj akademiji

 

Učenici Gimnazije posetu su završili obilaskom zgrade fakulteta i neformalnim razgovorima sa zaposlenima.

Psihološkinja škole Dorotea Tomić kaže da odluke o studiranju i odabiru buduće karijere nisu za mlade ljude nimalo lake.

Upis na fakultet je jedan od najvažnijih događaja u životu srednjoškolca, i organizovanjem ovakvih aktivnosti se trudimo da im tu odluku koliko god je moguće olakšamo. Svim našim učenicima koji nisu sigurni za koji fakultet da se odluče, dajemo na osnovu njihovih sklonosti i talenata savete za dalje obrazovanje. Ukratko, mi kao škola podržavamo naše učenike na svakom koraku i ohrabrujemo ih da aktivno razmišljaju o svojoj budućnosti – kaže ona.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja