Naša priča

Gimnazija Stefan Nemanja osnovana je 2007. kao prva privatna Filološka gimnazija. Učenici u našoj školi mogu izabrati jedan od 5 smerova verifikovanih od Ministarstva prosvete – filološki, opšti, IT, društveno - jezički ili prirodno – matematički

Gimnazija Stefan Nemanja

Gimnazija Stefan Nemanja mesto je gde delimo znanje i množimo prilike. U našu školu učenici dolaze sa osmehom da uče, dele svoje ideje, talente i interesovanja.

Šansu da vodimo decu kroz važne godine njihovog odrastanja koristimo kako bismo ih podstakli da razviju kritičko mišljenje, steknu znanje, samopouzdanje i ostvare svoje ambicije.

Sve što radimo, od dana kada je Gimnazija osnovna 2007. godine, u okviru poslovnog sistema Đuro Salaj a.d. usmereno je na uspeh učenika, kako u školi, tako i van nje.

Kako radimo?

Nastavu organizujemo u malim grupama, u prepodnevnoj smeni (časovi počinju u 8.30 i završavaju se najkasnije u 15h).

Sa učenicima rade profesori sa višegodišnjim iskustvom. Fokus nije na brojanju savladanih lekcija već na učenju kroz iskustvo i ovladavanje veštinama. A iskustvo i veštine su jasan putokaz i moćan alat za uspeh u budućnosti, zar ne?

Sve što je potrebno deca završavaju u školi, 90% gradiva učenici savladaju tokom nastave kako bi posle škole imali vreme za sport, druženje, umetnost i zabavu.

O Nama1 20210825 175009

Nijedan učenik Gimnazije Stefan Nemanja nikada nije išao na privatne časove. Za svakog našeg đaka kojem su potrebna dodatna pojašnjenja organizujemo individualne časove sa nastavnikom.

Pored dva obavezna strana jezika naši učenici mogu da uče i treći jezik fakultativno, dok onima koji žele da studiraju u inostranstvu pomažemo da uspešno polože CAMBRIDGE i TOEFL ispit.

O našoj stručnosti kada je u pitanju učenje stranih jezika, najbolje govori činjenica da smo prva privatna gimnazija, koja je dobila akreditaciju od Ministarstva prosvete za Filološki smer.

Naš najvažniji cilj je da deca steknu samopouzdanje, da saznaju ko su, šta su, šta žele da rade. Mi smo tu da ih sa entuzijazmom i strpljenjem podstičemo da prevaziđu svoja očekivanja i da ih osnažimo da razmišljaju kako u svojim učionicama, tako i van njih.

Na sebe smo preuzeli odgovornost da svakog učenik iz škole ispratimo kao dobro obrazovanog i sposobnog čoveka.

Ponosni smo na naš nastavni program akreditivan od Ministarstva prosvete, na snagu i inovativnost naših nastavnika i postignuća naših učenika.

Zašto kažu da smo za korak ispred konkurencije?

Znanje stečeno u našoj školi je aktivno, jer se nauka uči kroz eksperimente, a društvene nauke kroz diskusije. Na taj način ne samo da pripremamo učenike za dalje školovanje, koje mogu nastaviti i na našoj Viskoj školi strukovnih studija Mileva Marić, već ih inspirišemo da pomeraju granice mogućeg i razvijaju ljubav prema učenju.

Za sve učenike obezbedili smo besplatne karte za pozorišne predstave i filmske projekcije u Akademiji 28, a ko želi, pored redovne nastave, ima mogućnost da besplatno pohađa umetničke kurseve i školu glume.

O Nama2 20210825 175012

Svaki dan počinjemo želeći da budemo bolji nego što smo bili juče, ne prestajemo da tražimo načine da se poboljšamo i nesebično podržavamo druge u njihovim potragama.

Fleksibilni smo da promenimo mišljenje pred novim informacijama i zajednički da radimo na rešavanju problema.

U Gimnaziji Stefan Nemanja nisu samo vrata od zbornice uvek otvorena. Otvoreni smo za svaki dogovor.

Poštujemo pojedinca, verujemo u timski rad

Roditelj znaju da kada pošalju dete kod nas u školu, mogu da budu spokojni, jer mi smo deci kao druga porodica, ali i znaju da se onog trenutka kada su došli u školu i platili školarinu ništa ne završava, već, naprotiv, naša saradnja tek tada počinje.

Jednako cenimo i poštujemo roditelje, učenike i nastavnike jer svako ima važnu ulogu u tome da škola bude bezbedno i sigurno mesto.

Imamo odgovornost jedni prema drugima i težimo izgradnji okruženja u kojem zajedno možemo rasti i razvijati zdrav sistem vrednosti.

Ne tražite dalje od Gimnazije Stefan Nemanja

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja