UČENICI FILOLOŠKOG SMERA POKAZALI NA FAKULTETU SVOJE SUPERMOĆI

UČENICI FILOLOŠKOG SMERA POKAZALI NA FAKULTETU SVOJE SUPERMOĆI

Učenici prvog i trećeg razreda filološkog smera Gimnazije „Stefan Nemanja“ posetili su Alfa BK Univerzitet. Cilj nam je bio da, kroz direktno iskustvo, naše đake upoznamo sa svetom visokog obrazovanja i da im pokažemo kako fakultet nije mesto od kojeg je potrebno da strepe, već mesto koje može da ih inspiriše da sanjaju velike snove.

Učenici filološkog smera dobili su priliku da otkriju šta znači biti deo univerzitetske zajednice.

Poseta ovom univerzitetu omogućila nam je da osetimo pulsiranje fakultetskog života. Bili smo na dva predavanja, sedeli smo u velikom amfiteatru, isprobali smo kabine za simultano prevođenje. Ali to nije sve! Naša dolazak nije bio samo pasivno posmatranje. Dobili smo mikrofone i kameru i priliku da sami napravimo zanimljivu reportažu. Naši ljubazni domaćini otkrili su nam kako se prave vesti, ali i neke tajne novinarskog zanata  – kaže jedna od učenica.

 

Učenici Filološkog Smera Oprobali Su Se U Pravljenju Reportaže 20230518155039
Učenici filološkog smera oprobali su se u pravljenju reportaže

 

Poseta je trajala skoro četiri sata, a najzanimljivije je bilo na kraju, kada su naši talentovani učenici filološkog smera učestvovali na radionici za prevođenje. Mnogi su bili znatiželjni, pa su iskoristili priliku da na licu mesta provere svoje znanje iz engleskog jezika. Rezultati su bili zaista impresivni!

Pokazalo se da su na B1 nivou znanja, što je zaista izvanredan rezultat, ali i dokaz da se trud, rad i posvećenost isplate.

Dolazak na Alfa BK Univerzitet ne samo da je osnažio naše đake, već ih je i podstakao da sanjaju velike snove i hrabro koračaju putem znanja.

Posetu fakultetu organizovala je nastavnica engleskog jezika Tanja Tomić.

 

ZAŠTO JE VAŽNO DA UČENICI ODU NA FAKULTET JOŠ DOK SU U SREDNJOJ ŠKOLI?

Upoznavanje sa fakultetskim okruženjem, dok su još u srednjoj školi, pruža učenicima mogućnost da steknu realnu sliku o tome kako izgleda život na fakultetu. Ovo je izuzetno važno jer mnogi učenici imaju određene predrasude ili strahove u vezi sa fakultetskim obrazovanjem. Susret sa fakultetom u ranim godinama omogućava im da se oslobode tih predrasuda. I ne samo to, omogućava im i da budu bolje pripremljeni za svoju buduću akademsku karijeru. Isto tako, upoznavanje sa fakultetom, dok su još u školi, može biti izvor dodatne motivacije. I za kraj, ali ne i najmanje važno. Kroz direktan kontakt sa profesorima, studentima i fakultetskom atmosferom učenici mogu da steknu jasniji uvid u različite studijske programe i lakše donesu odluku o svom budućem obrazovanju– objasnila je nastavnica Tanja.

 

Gimnazija Stefan Nemanja, prva je privatna škola koja je od Ministarstva prosvete dobila verifikaciju za filološki smer. Težimo kao škola da kroz inovativne i interaktivne projekte pružimo mladima priliku da istraže svet oko sebe i razviju svoje talente.

Trudimo se da naše učenike pripremimo za svet koji dolazi.

Tokom drugog polugodišta, učenici naše škole posetili su i Beogradsku bankarsku akademiju, više o tome pročitajte OVDE. 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja