Icon Fat Dj Svg 20220227 112528

Društveno-jezički smer

Radimo po programu verifikovanom od strane Ministarstva prosvete. Najviše vremena učenici posvećuju srpskom jeziku i književnosti, usavršavanju stranih jezika, razumevanju psihologije i filozofije i proučavanju istorije i umetnosti.

Baner Drustveno Jezicki 20230919043215
Preuzmite Nastavni Program 20220223 080942
Preuzmite Nastavni Kalendar 20220223 081005

Ne tražite dalje od Gimnazije Stefan Nemanja

Ako vaš tinejdžer ima istančan osećaj za pravdu, interesuje se za politiku i dešavanja u svetu, uživa u čitanju i umetničkim delima, a učenje stranih jezika mu ide od ruke, onda je upis na društveno – jezički smer u Gimanziji Stefan Nemanja pravi izbor.

Diplomatija, advokatura, prosveta psihologa, novinarstvo, ali i rad u pozorištu, muzeju ili ustanovi kulture samo su neke od profesija za koje se može školovati nakon završenog društveno – jezičkog smera.

Humanističke nauke na prvom mestu

Najviše vremena učenici društveno – jezičkog smera provode u sticanju znanja iz srpskog jezika i književnosti, usavršavanju stranih jezika, razumevanju psihologije i filozofije i proučavanju istorije i umetnosti.

Program je kao i nauke, humanistički usmeren. Uči se kroz diskusije. Ne broje se savladane lekcije, već je fokus na ovladavaju veštinama i sticanju znanja koje je funkcionalno.

Razumevanje kulturnog nasleđa, sagledavanje prošlih događaja kako bi budućnosti bila jasnija, podsticanje kreativnosti, razvijanje komunikativnosti i kritičkog mišljenja deo su školskog programa koji pomaže našim učenicima ne samo da uspešno savladaju gradivo, već i da znanja primene u životu.

Zbog takvog pristupa, učenici Gimnazije Stefan Nemanja su među najuspešnijim studentima na državnim i privatnim fakultetima humanističkog i jezičkog usmerenja, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Drustveni Smer 20210901 111920

To nije sve…

Dramska i literarna sekcija, uređivanje školskih novina, snimanje emisija i pevanje u horu mesta su u našoj gimanziji gde učenici mogu iskazati i usavršiti svoje umetničke i stvaralačke talente.

Pored toga, mi smo jedna od retkih srednjih škola koja učenicima pruža mogućnost da od prve godine osim dva obavezna, uče i treći jezik fakultativno. Pored engleskog, koji je obavezan kao prvi strani jezik, učenici mogu da se usavršavaju u ruskom, nemačkom francuskom, španskom i italijanskom.

Kako do đačke knjižice u našoj školi?

Nema prijemnog, ali prilikom upisa gledamo ocene iz istorije, srpskog jezika i stranih jezika u osnovnoj školi, a posebno ocenu iz vladanja. Niko ko ima manje od petice iz vladanja ne može biti učenik naše škole.

Veliko predznanje nije potrebno. Važni su želja i motivacija.

Šta učenik dobija

  • redovnu nastavu
  • komplet udžbenika za sve nastavne predmete
  • individualne časove sa nastavnikom
  • fakultativno učenje trećeg stranog jezika
  • zdravstveno osiguranje
  • markicu za gradski prevoz BUSPLUS
  • člansku kartu Biblioteke grada Beograda
  • izlete, posete muzejima i odlaske u pozorište
  • edukativne radionice i programe

SVI SMEROVI

Icon B Filoloski 20220314 221417

FILOLOŠKI

Icon B It 20220314 221418

IT

Icon B Opsti 20220314 221418

OPŠTI

Icon B Drustveno Jezicki 20220314 221416

DRUŠTVENO
JEZIČKI

Icon B Prirmatemat 20220314 221419

PRIRODNO
MATEMATIČKI

UPOZNAJMO SE

Dođite da vidite kako radimo

Svoje zanimanje posmatram više kao poziv nego kao profesiju, jer raditi sa decom koja svakodnevno ulaze na vrata škole je i čast i privilegija, a sa tim i odgovornost i radost.

Znam da su dobra komunikacija i saradnja između škole i roditelja ključni za uspeh i zato vas pozivam da dođete i vidite naše učenike i nastavnike na delu.

Radujem se da čujem kakve nade i očekivanja imate kada je obrazovanje vašeg deteta u pitanju. Isto tako sam spremna da odgovorim na sva vaša pitanja kako biste mogli da odlučite da li je Gimnazija Stefan Nemanja pravo mesto za vaše dete i porodicu.

Čekam vas sa radošću!

Aneta Pavlica
Menadžer škole

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja