UČENICI OSTVARILI IZVANREDNE REZULTATE TOKOM 2022/23.

UČENICI OSTVARILI IZVANREDNE REZULTATE TOKOM 2022/23.

Učenici Gimnazije „Stefan Nemanja“ postigli su izvanredne rezultate tokom školske 2022/23. godine.

Olga Cvetković, Nikola Kurjak i Ilija Nestorović pravi su primer kako strastven rad i posvećenost vode, uz adekvatnu podšku, do uspeha.

 

PRVO MESTO NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ BIOLOGIJE

Olga Cvetković, učenica opšteg smera, osvojila je prvo mesto na okružnom takmičenju iz biologije. Ona je od mogućih 100 poena, osvojila čak 99. Ovo je prvi put u poslednjih 25 godina da je učenik jedne privatne srednje škole osvojio prvo mesto na ovom takmičenju.

Ova pobeda govori koliko o kvalitetu školovanja u Gimnaziji „Stefan Nemanja“, toliko i o Olginom istraživačkom duhu i posvećenosti učenju.

 

10. MESTO NA NAJVEĆEM EVROPSKOM TAKMIČENJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

Na najvećem evropskom online takmičenju iz engleskog jezika Best in English, za đake od 15 do 19 godina, učestvovalo je 20 učenika naše Gimnazije.

Naš učenik Nikola Kurjak je u kategoriji Special Language Background Category, u konkurenciji od 436 učenika, iz 242 škole, zauzeo 10. mesto.

O veličini takmičenja Best in English možda najbolje govori činjenica da je prošle godine na ovom takmičenju učestvovalo 25.000 učenika iz 1.200 škola i preko 30 zemalja.

O tome koliko se u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ neguje učenje stranih jezika, najbolje pokazuje činjenica da smo mi prva privatna gimnazija koja je još 2007 dobila verifikaciju od Ministarstva prosvete za filološki smer

EVROPSKI ŠAMPION U BOKSU

Ilija Nestorović, učenik opšteg smera, evropski je šampion u kik-boksu u apsolutnoj kategoriji. On je na evropskom kik-boks kupu Srbija Open, u finalnoj borbi, ubedljivo pobedio kik-boksera iz Bosne. Titulu najboljeg osvojio je u konkurenciji od 567 takmičara iz 16 evropskih zemalja.

Učenici koji se bave sportom mogu se školovati na bilo kojem od pet verifikovanih smerova u našoj školi. Mi znamo da profesionalci u sportu često ne mogu da prisustvuju redovnoj nastavi. Zato smo osmislili program koji im omogućava da usklade svoje sportske i školske obaveze. 

ŠKOLA KAO PODRŠKA

Nastavićemo da podržavamo učenike u njihovim nastojanjima da razvijaju svoje talente i ostvaruju ciljeve. Njihova rezultati dodatno nas motivišu da ostanemo lideri u obrazovanju i podršci mladima.

Čestitamo svim učenicima na njihovim izvanrednim postignućima i radujemo se budućim uspesima.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja