UČENIK NAŠE ŠKOLE ILIJA NESTOROVIĆ JE EVROPSKI ŠAMPION U KIK-BOKSU

UČENIK NAŠE ŠKOLE ILIJA NESTOROVIĆ JE EVROPSKI ŠAMPION U KIK-BOKSU

Ilija Nestorović, učenik prve godine opšteg smera naše škole, evropski je šampion u kik-boksu u apsolutnoj kategoriji.

On je na Evropskom kik-boks kupu Srbija Open, u finalnoj borbi, ubedljivo pobedio kik-boksera iz Bosne i tako osvojio titulu evropskog prvaka.

Ilija se kik-boksom bavi već četiri godine, a na evropskom prvenstvu titulu najboljeg osvojio je u konkurenciji od 567 takmičara iz 16 evropskih zemalja.

Nije bilo lako, ali verovao sam u sebe. Prezadovoljan sam uspehom koji sam postigao. Izvanredan je osećaj biti na krovu Evrope. Bez obzira na moj neprekidan rad i trud, mislim da ne bih mogao da postignem sve ove rezultate da nisam imalo ogromnu podršku porodice, prijatelja i samog kluba, a sada i škole. Oni su mi velika motivacija. Beskrajno sam im zahvalan – kaže Ilija.

Prema njegovim rečima, usklađivanje sportskih i školskih obaveza može biti izazovno, ali uz dobar izbor škole i pametne strategije, moguće je napraviti ravnotežu i ostvariti rezultat.

Uz veliku motivaciju mogu se uspešno uskladiti školske obaveze i sportski angažman, i pritom ostvariti izuzetni rezultati na oba polja. To, naravno, zahteva planiranje, organizovanost i sposobnost da se postave prioriteti. Meni dosta pomaže i što mogu otvoreno da razgovaram sa nastavnicima kada se osećam preopterećeno. Uvek su svi spremni da mi pomognu, pruže korisne savete i prilagode se mom rasporedu – ističe šampion.

Ilija Nestorović evropski šampion u kik-boksu
Ilija Nestorović evropski šampion u kik-boksu

 

Veoma smo ponosni i srećni zbog uspeha našeg učenika. To je velika stvar ne samo za njega, njegov klub, i nas kao školu, već i za našu zemlju. Uvereni smo da je ovo samo početak puta do svetske slave.

Čestitamo Ilija, ponosni smo na tebe i tvoj uspeh!!!

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja