NAŠA UČENICA OLGA JE OSVOJILA PRVO MESTO NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ BIOLOGIJE

NAŠA UČENICA OLGA JE OSVOJILA PRVO MESTO NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ BIOLOGIJE

Olga Cvetković, učenica III godine opšteg smera  Gimnazije Stefan Nemanja, osvojila je prvo mesto na okružnom takmičenju iz biologije.

Ona je od mogućih 100 poena osvojila čak 99. U maju je očekuje republičko takmičenje, na kojem će svoje znanje odmeravati sa svojim vršnjacima iz cele Srbije.

Olga je učenica naše škole od 2022. godine i od prvog dana postiže izuzetne rezultate. Jednako je uspešna kako u prirodnim tako i u društvenim naukama. Sve petice ređa i u knjižici i u dnevniku. Ove godine imala je poziv od čak četiri nastavnika (biologija, matematika, hemija, istorija) da ide na takmičenja.

– Da bi se postizali vrhunski rezultati, važno je da osoba bude fokusirana na jednu oblast, predmet, temu… Razmišljala sam da idem i na takmičenje iz matematike, ali u mojoj konačnoj odluci da se ove godine takmičim iz biologije presudila je, da budem iskrena, oblast koja se izučava – medicina. Naravno, da sam jako srećna zbog uspeha koji sam postigla. Posebno me raduje činjenica da je prvi put u poslednjih 25 godina, koliko zapravo privatne srednje škole postoje, jedan učenik privatne srednje škole pobedio – kaže Olga.

 

UŽIVAM U UČENJU 

Olga je, kako kaže, uvek težila ka nauci, ali to nije imala priliku da ispolji sve do dolaska u Gimnaziju Stefan Nemanja.

– Ja sam prvo upisala državnu gimnaziju, i već pred kraj prve godine odlučila sam da se prebacim u drugu školu. Većina nastavnika u državnim školama nema dovoljno razumevanja i strpljenja za učenike. To, definitivno, nije način rada koji meni odgovara, i to su najbolje pokazali moji rezultati. Ja sada ne samo da imam mnogo bolje ocene, već i mnogo više učim nego što sam učila u državnoj školi. Jednostavno imam nastavnike koji su me motivisali da dajem svoj maksimum. Ja sam ljubav prema nauci razvila dolaskom u školu Stefan Nemanja. Svaki dan učim, bukvalno, po ceo dan i uživam u tome – objašnjava Olga. 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja