NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU BEST IN ENGLISH UČESTVOVALO 20 UČENIKA

NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU BEST IN ENGLISH UČESTVOVALO 20 UČENIKA

Učenici Gimnazije “Stefan Nemanja” učestvovali su na najvećem evropskom online takmičenju iz engleskog jezika Best in English  za đake od 15 do 19 godina.

Na takmičenju koje se u Evropi održava 10. godinu zaredom učestvovalo je 20 učenika naše Gimnazije.

O veličini i priznatosti takmičenja Best in English možda najbolje govori činjenica da je prošle godine na ovom takmičenju učestvovalo 25.000 učenika iz 1.200 škola i preko 30 zemalja u kojima engleski jezik nije maternji.

U Srbiji je do sada na takmičenju Best in English učestvovalo 18 srednjih škola. 

Učenici pored sjajnog iskustva i prilike da testiraju svoje znanje engleskog jezika, imaju mogućnost da osvoje i vredne nagrade.

Online test se radi 60 minuta, uz nadzor profesora u školi .

Nastavnica engleskog Tanja Tomić, koja je pripremala učenike za ovo takmičenje kaže da su svi takmičari bili jako motivisani.

Predajem učenicima prve i druge godine. S obzirom na to da je B2-C1 nivo u pitanju, moji učenici su sjajno uradili test, neki čak i bolje od starijih od sebe. Ponosna sam na: Stefana, Lazara i Vladislava koji su se prihvatili ovog, za njih, vrlo zahtevnog zadatka. Prezadovoljna sam rezultatom. – kaže ona.

REZULTATI ĆE BITI POZNATI U DECEMBRU 

Ove godine će se naši đaci rangirati po ostvarenom uspehu na evropskom, regionalnom i državnom nivou, a evropski pobednici imaju mogućnost da osvoje IALC kurseve engleskog  jezika u Kanadi, kao i kurseve jezika u Beogradu i u Novom Sadu (ili online), mentorske pakete Ino Edukacije, kao i vaučere za tehničku robu.

Testovi se pregledaju u Češkoj, odakle i potiče takmičenje. Takmičenje podržava Ministarstvo obrazovanja Republike Češke, a organizuje ga Czech-US institut za kompetencije iz Praga. 

Rezultate očekujemo tokom decembra. 

Svečana dodela nagrada je na zimu. Tada će u najboljim školama biti organizovane dodele nagrada za đake, profesore i direktore škola!

Srednjim školama kao i školama jezika biće dodeljivani Best in English sertifikati kvaliteta.

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja