OTVORENA IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

OTVORENA IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

U Gimnaziji Stefan Nemanja, poslednje nedelje decembra, otvorena je, drugi put za redom, izložba učeničkih radova.

Izložbu je pripremio nastavnik likovne kulture Nenad Nenadović i čine je najbolji učenički radovi, nastali na času likovnog.

Na izložbi su prikazani radovi učenika svih smerova i svih razreda.

OD PRAISTORIJE DO KUBIZMA

Učenici prve godine predstavili su se crtežima na temu „Praistorija“. Ovi mladi umetnici su inspirisani gradivom iz istorije, koje su ne samo učili na času, već i videli u Narodnom muzeju, preneli svoje viđenje praistorijskog doba na papir.

Učenici druge godine predstavili su se crtežima na temu „Nemanjića“. I za njih je putovanje u umetnost značilo najpre upoznavanje sa srpskom srednjovekovnom istorijom u učionici, a potom odlazak u Muzej srpske pravoslavne crkve (SPC) i Narodni muzej. Tamo su imali prilika da povežu znanje stečeno na časovima sa stvarnim artefaktima i relikvijama. Tek onda demonstrirali su svoj umetnički talenat i kreativnost .

Umetnost manirizma, renesanse, baroka, rokokoa i nizozemske samo su neke od tema iz širokog spektra  kojima su se bavili učenici treće i četvrte godine.

Pored radova koji su nastali na časovima tokom prvog polugodišta, na drugoj polugodišnjoj izložbi prikazani su i najuspešniji prošlogodišnji radovi drugog polugodišta, jer je prošle godine, školska godina naglo prekinuta.

 

Druga polugodišnja izložba učeničkih radova
Druga polugodišnja izložba učeničkih radova

POBEDNIČKI RAD – PORTRET BAKE

Rad Lane Matić, učenice druge godine opšteg smera, žiri je jednoglasno proglasio za najbolji. Nagrađeni rad je portret jedne stare bake, na kojem je, prema rečima žirija, mlada umetnica uspela da dočara koliko duboke emocije, toliko i bogato životno iskustvo modela.

Pobednice je dobila dve karte po izboru za neku od predstava koje su na repertoaru Akademije 28.

 

TreĆa 20240115123522
Pobednički rad na izložbi učeničkih radova

 

Posetite školu i uživajte u izuzetnom svetu likovne umetnosti koji su stvorili talentovani đaci Gimnazije Stefan Nemanja.

Izložba će biti otvorena do kraja januara.

 

Mi kao škola nastavićemo da negujemo i razvijamo kreativnost kod mladih.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja