UČENICI I I II GODINE POSETILI SU NARODNI MUZEJ

UČENICI I I II GODINE POSETILI SU NARODNI MUZEJ

U okviru časova istorije i likovne kulture, učenici I i II godine posetili su Narodni muzej.

Obilaskom muzeja i stručnim vođenjem učenici su imali priliku da gradivo iz istorije, likovne kulture, a delom i srpskog jezika i književnosti, povežu sa artefaktima muzeja i pratećom pričom kustosa.

Učenici prvog razreda imali su priliku da se upoznaju sa delom stalne postavke muzeja koji je posvećen praistoriji. Naučili su kako je izgledao život ljudi u pradavna vremena i šta se podrazumeva pod pojmom „neolitska revolucija“. Takođe, saznali su koja su otkrića unapredila svakodnevni život praistorijskog čoveka i u šta je sve verovao praistorijski čovek. Ova poseta za učenike je, kako kažu, bila odlična prilika da bolje razumeju daleku prošlost. 

Druga Narodni Muzej 20231106133017Druga Druga Narodni Muzej 20231106133055

 

Učenici druge godine društveno-jezičkog i filološkog smera u Narodnom muzeju, fokusirali su se na srednji vek. Saznali su kako je izgledao život srednjovekovnog čoveka, ali i kako se život u srednjem veku razlikovao u gradu i na selu.

 

TreĆa Narodni Muzej 20231106133145

 

Naš domaćin i vodič kroz postavke Narodnog muzeja istakao je da su naši učenici pokazali veliko znanje kako iz  istorije, tako i iz likovne kulture.

– Odlazak u Narodni muzej bila je odlična prilika da učenike još više zainteresujem za istoriju i umetnost. Ovakav vid vannastavnih aktivnosti koje Gimnazija „Stefan Nemanja“ organizuje učenicima se veoma dopada. I veoma rado učestvuju u njima  – kaže Nenad Nenadović, nastavnik istorije i likovne kulture.

 

Etvrta Narodni Muzej 20231106133228

 

Narodni muzej u Beogradu osnovan je daleke 1844. godine. Od tada do 1950. godine selio se jedanaest puta. U međuvremenu je arheološka, numizmatička i umetnička građa muzeja postala bogatija i interesantnija za javnost.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja