SVEČANI PRIJEM 16. GENERACIJE UČENIKA

SVEČANI PRIJEM 16. GENERACIJE UČENIKA

Svečani prijem 16. generacije učenika u Gimnaziju Stefan Nemanja događaj je kojim smo počeli novu školsku godinu. Preko 130 učenika i njihovih roditelja, 1. septembra, u Akademiji 28, dočekao je nastavni tim škole. Ove školske godine upisali smo najveći broj prvaka od osnivanja škole 2007. godine.

Novim učenicima i njihovim roditeljima dobrodošlicu je najpre poželela menadžerka škole Marija Rajić.

–  Mi kao škola, jesmo mesto gde sa velikim entuzijazmom delimo znanje, ali smo, što je još važnije, podrška, za sve naše učenike i njihove roditelje.Neko, na koga uvek mogu računati. I zato danas, kada zajedno počinjemo naše četvorogodišnje putovanje, želim prvo da vam kažem da smo mi vaša druga porodica, a ovo mesto vaša druga kuća. Dobro nam došli! 

Iz iskustva sa prethodnim generacijama znam da ćete osim znanja, u školi steći mnogo prijatelja. I verujem, doživeti neke od ljubavi koje ćete pamtiti ceo život. Ja vam obećavam da ćemo zajedno ići na mnogo putovanja i da ćemo posećivati različite kulturne događaje. Upoznavaćemo svet ne samo iz udžbenika i školske klupe, već i na licu mesta.

Kao škola mi težimo da ohrabrimo svakog našeg učenika da upozna sebe i otkrije svoje talente . I zato znam da ću vas za četiri godine odavde ispratiti, ne samo kao dobro obrazovane mlade ljude, već kao ličnosti dovoljno hrabre i sposobne da žive svoje snove – rekla je Marija.

 

Prijem Prvaka Gimnazija Stefan Nemanja Druga (medium) 20220905210002

 

PRVACI DOBILI POKLONE 

Na svečanom prijemu, novi gimnazijalci su dobili čokoladni poklon za dobrodošlicu. Upoznali su se, potom sa nastavnicima koji će sa njima deliti nova znanja, kao i sa razrednim starešinama, koji će ih na tom putu hrabriti i podržavati.

Prvog dana, razredne starešine povele su učenike u mini obilazak škole. Pokazali su im učionice, salu za fizičko i naš sendvič bar u okviru škole, nadaleko čuven ?.

Učenici su izabrali izborne predmete, drugi, obavezni, strani jezik i treći jezik fakultativno.

Za to vreme svi roditelji su potpisali saglasnost da se učenicima uzmu mobilni telefoni tokom nastave. Svi roditelji potpisali su i dozvolu za testiranje na narkotike, ukoliko školski tim primeti nešto sumnjivo u ponašanju učenika.

Svečani prijem 16. generacije učenika ostaće zapamćen po dobroj atmosferi i odličnom raspoloženju. Iz škole su svi izašli sa osmehom, i što je još važnije, sa osmehom se i vratili narednog dana u školu.

Dobro nam došli, prvaci!

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja