STUDIJSKO LETOVANJE KRF

STUDIJSKO LETOVANJE KRF

Tokom jula, 30 učenika naše škole, zajedno sa nastavnicom Ivanom Reko provelo je 10 nezaboravnih dana na Krfu, gde je ove godine, naša škola, u saradnji sa Puzzle Group organizovala studijsko letovanje.

Veselo društvo bilo je smešteno u Kavosu, najatraktivnijem mestu za zabavu na ostrvu. Ovaj gradić, na krajnjem jugu Krfa, bez sumnje, idealna je letnja destinacija za mlade, kako zbog pristupačnih cena i lude zabave, tako i zbog mnogobrojnih istorijskih znamenitosti koje su u blizini.

Smeštaj je bio odličan, iako su naravno, najveći deo vremena gimnazijalci proveli na plažama.

 

PLAŽE GLIFADA I MARATHIAS 

Nije tajna da su plaže na Krfu među najlepšim u celoj Grčkoj i puno njih je označeno plavom zastavicom. Plava zastavica je znak za izuzetan kvalitet, čistoću vode i pogodne uslove na obali.

Glifada, plaža na zapadnoj obali Krfa, poznata i kao simbol ostrva kada su plaže u pitanju, oduševila je i naše učenike.

Plaža je peskovita, dugačka oko 1km i okružena je brdima pokrivenim stablima bora i masline. Na jednom kraju plaže postoji litica visoka oko 12m i najhrabriji su sa nje skakali u vodu. Duž cele plaže su kafići i restorani, pa smo tu ceo jedan dan uživali u predivnom moru. Neki su vozili pedoline, neki su se takmičili u odbojici na pesku, a oni najradoznaliji su se oprobali u ronjenju – kaže nastavnica Ivana.

 

Studijsko Letovanje PlaŽa Krf Gimnazija Stefan Nemanja 20220807 122337

 

Prema njenim rečima ništa manje lepa nije ni plaza Marathias, smeštena na jugozapadnoj obali Krfa.

Predivna uvala sa bujnom vegetacijom, dugom peščanom plažom i kristalnom plavom vodom čine ovu plažu jednom od najlepših na Krfu. Zaista nas je sve ostavilo bez daha tirkizno plavo more. Sa dobrim provodom nastavili smo, uživajuću u jednoj od brojnih grčkih taverni. Tu smo probali neke od specijaliteta tradicionalne kuhinje– priča Ivana.

 

Studijsko Letovanje Krf Plaza M 20220807 122520

 

ŽURKA NA BRODU 

Sigurno je da nikog od 30 učenika, predivne plaže nisu ostavile ravnodušnim, ali bez dileme najjači utisak na naše mlade putnike imalo je krstarenje Jonskim morem uz letnje hitove.

Nikada ranije nisam imala priliku da budem na žurki na brodu koji plovi otvorenim morem. Zaista fenomenalan doživljaj. A još kad se tome doda i odlična atmosfera, pozitivna energija i dobra muzika, onda nema dileme da je to uspomena koju ću rado nositi sa sobom gde god da krenem – priča sa oduševljenjem jedna naša učenica.

 

Studijsko Letovanje Krf Žurka Na Brodu 20220807 122607

 

GRAD KRF I SRPSKA KUĆA 

 

Za učenike su bila organizovana i dva izleta u grad Krf.  Jedan dnevni i jedan večernji.

 

Studijsko Putovanje Krf Srpska KuĆa 20220807 122708

 

Šetnja gradom Krfom je nezaboravno iskustvo. To je jedan od najšarmantnijih i najimpresivnijih gradova u Grčkoj. Svako ko se prošeta gradom imaće prilike da vidi vizantijske crkve, veličanstvene palate i trgove prekrivene cvećem.  Mi smo posetili Srpsku kuću – muzej koji čuva spomen na stradanje srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata. Tu smo videli  različite predmete srpskih ratnika, poput ordenja i uniformi, kao i fotografije, koje predstavljaju svojevrsno svedočenje o velikoj tragediji srpske vojske i celokupnog srpskog naroda – ističe naš učenik.

 

Studijsko Letovanje Poslednja 20220807 122903

 

Puni utisaka, zadovoljni i ispunjeni, naši učenici su se posle 10 fantastičnih dana vratili u Beograd, kažu, puni uspemena koje će ih tokom zime grejati oko srca.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja