HUMANITARNI TURNIR ZA MINU I LAZARA

HUMANITARNI TURNIR ZA MINU I LAZARA

Tri ekipe Gimnazije Stefan Nemanja učestvovale su na tradicionalnom humanitarnom turnir u basketu 3×3. Ovaj turnir, četvrtu godinu za redom, organizuje se u XIV beogradskoj gimnaziji.

Sav prikupljen novac sa turnira doniran je za lečenje dvoje hrabrih i borbenih ljudi:  22-godišnje studentkinje Mine Pošarac i 15-godišnjeg učenika Lazara Živanovića.

Mini je dijagnostifikovan tumor mozga na kičmenoj moždini, a Lazar ima tumor na mozgu. I Mini i Lazaru je hitno potreban novac za lečenje u inostranstvu.

 

PODRŠKA ONIMA KOJIMA JE NAJPOTREBNIJA

Naši basketaši pokazali su izvanrednu igru na terenu. Međutim, ono što je još važnije od četvrtog mesta, koje je jedna od ekipa zauzela u ukupnom plasmanu, jeste spremnost naših učenika da pruže podršku onima kojima je najpotrebnija.   

Učešće na humanitarnom turniru bilo je za nas nešto posebno. Naučili smo da je prava snaga u timu, u podršci i nesebičnom pružanju pomoći drugima. Ovaj turnir nas je podsetio koliko je lepo i važno biti human. Ali i koliko svako od nas može učiniti za bolji svet. Zahvalan sam što sam bio deo ovog događaja. Zahvalan sam što sam imao priliku da dam doprinos lečenju – Mini i Lazari. Borba koju oni vode motivisala je i nas da damo sve od sebe na terenu – kaže jedan od učenika koji je učestvovao na turniru.

 

Učenici Na Humanitarnom Turniru 20230531093135
Humanitarni turnir u XIV beogradskoj gimnaziji

Gimnazija Stefan Nemanja ponosna je na svoje učenike. Njihov doprinos je važan za pomoć u lečenju Mine i Lazara. I ne samo to. Učešće na humanitarnom turniru, značajno je i za širenje svesti o tome koliko je važno da pokazujemo solidarnost i da se brinemo o drugima.

Humanitarni turnir je samo jedan od primera kako mladi mogu biti nosioci promena. 

Mi kao škola ponosni smo na svaku peticu u dnevniku, svakog našeg učenika.  Posebno smo ponosni na petice iz humanosti.

Pročitajte i kako su učenici Gimanzije Stefan Nemanja OBRADOVALI DECU IZ SVRATIŠTA, kako su POMOGLI BRAĆI IZ OČAGA i kako su organizovali  HUMANITRANU AKCIJU ZA DECU S ONKOLOGIJE

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja