HAJDE DA ZAJEDNO POMOGNEMO BRAĆI IZ OČAGA

HAJDE DA ZAJEDNO POMOGNEMO BRAĆI IZ OČAGA

Naši gimnazijalci pokazali su solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Na inicijativu naše učenice, Marlene Forstner, organizovana je humanitarna akcija za četvoročlanu porodicu iz Očaga koja živi u teškim uslovima.

Učenici su prikupili odeću i obuću, sredstva za higijenu i hranu.

Siromaštvo u kojem žive dva brata sa ocem i bakom, ganula je do suza Marlene.

NEMAJU NI STRUJU NI VODU

Oni žive u starom i oronulom kućerku u dve sobe. U kući je svuda vlaga i buđ, miris ustajalosti i memle. Nameštaj je star i odavno dotrajao, ni ćebad prostrta po njemu ne mogu da pomognu. Zidovi su ispucali, krov prokišnjava, a kuću greju istrošenim šporetom na drva. Ali, iako ih je stisla teskoba života, ne predaju se. Jedino svetlo u kući su im trenutno novogodišnje lampice priključene na stari akumulator – kaže Marlene, koja je u želji da pomogne braći iz Očaga nedavno pisala i ekipi emisije “S Tamarom u akciji”.   

Njih dvojica su dobri dečaci i uprkos teškim uslovima trude se da dobro uče. Svi moji školski drugovi i ja, želimo da oni odrastaju u uslovima poput njihovih vršnjaka, u uslovima dostojnim 21.veka. Nijedna porodica ne treba da sedi za praznim stolom. Mi smo se u školi sa našom nastavnicom Violetom dogovorili da nastavimo da im pomažemo, ali ja sada pozivam i sve ljude širokog srca da im pomognu. Da im zajedno omogućimo miran san, udoban krevet, topao obrok, čist i uredan prostor u kojem žive. I oni zaslužuju radne stolove, svoje sobe, ormare, a ne da se svakodnevno stiskaju u kući bez vode i struje, čekajući da se krov obruši na njih – objašnjava inicijatorka ove humanitarne akcije.  

 

Druga Humanitarna Akcija (medium) 20221229125147
Pomoć je spremna za one kojima je najpotrebnija

 

HUMANITARNA AKCIJA I ZA DECU SA ONKOLOGIJE

 

Treca Humanitarna Akcija 20221229125335
Paketići za mališane s onkologije

Ovo nije jedina humanitarna akcija koju su tokom decembra organizovali naši učenici. Druga humanitarna akcija bila je namenjena mališanima sa onkologije. Učenici su spremili  poklone za njihovu igraonicu, kako bi mališani lakše prevazilazili teške trenutke na tom odeljenju.

Divno je raditi sa empatičnom decom koja nesebično daju. Drago mi je što naši učenici nisu izgubili osećaj da nekog učine srećnim i izmame mu osmeh na licu. Svi smo ponosni na njihovu  zrelost i veliko srce – napominje psihološkinja škole Dorotea Tomić.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja