PUTOVANJE ITALIJA – FRANCUSKA – ŠPANIJA

PUTOVANJE ITALIJA – FRANCUSKA – ŠPANIJA

Studijsko putovanje u Gimnaziji Stefan Nemanja jedinstveno je po tome što učenici cele škole, od prvog do četvrtog razreda, idu svi zajedno, druže se, upoznaju i uživaju.

Ove godine na studijsko putovanje krenulo je preko 120 učenika. Tokom osam dana oni će zajedno sa svojim nastavnicima obići čak četiri zemlje – Italiju, Kneževinu Monako, Francusku i Španiju. I čak 10 gradova – Veronu, Monte Karlo, San Remo, Nicu, Kan, Ljoret de Mar, Barselonu, Lido di Jezolo,  Veneciju i Trst.  

 

Studijsko Putovanje 1

 

Za većini srednjoškolaca, ovo studijsko putovanje, prvo je putovanje van zemlje bez nadzora roditelja. Osim što stvaraju uspomene za ceo život, mladi na ovaj način razvijaju kulturu putovanja i kompetencije koje ih pripremaju za život u 21. veku.

Mi znamo da većina formalnog obrazovanja dolazi iz učionice ili udžbenika.

Isto tako znamo da će naučiti da ljušti jabuku ne onaj ko bude pročitao knjigu o tome kako se ljušti jabuka, već onaj ko bude probao sam da je oljušti. 

 

Studijsko Putovanje 2 20230425123732

Upravo zato u Gimnaziji Stefan Nemanja prvo učimo o različitim zemljama i kulturama, a onda idemo da iskusimo i doživimo naučeno i pročitano.

Putovanja oplemenjuju, daju nam nova iskustva, teraju nas da razmišljamo, planiramo, rešavamo izazove i donosimo odluke. Putovanja su prilika da se radujemo jednostavnim stvarima i uživamo u trenucima! Baš zbog toga organizujemo putovanja za naše učenike. Želimo da kod njih razvijemo kompetencije koje su im potrebne za uspeh u svetu u kojem je jedina konstanta promena – kaže menadžerka škole Aneta Pavlica.

Verujemo da je putovanje najbolje obrazovanje koje mladi mogu dobiti.

 

Studijsko Putovanje 3 20230425123858

PROČITAJTE KAKO SU SE NAŠI UČENICI PROVELI NA STUDIJSKOM LETOVANJU NA KRFU

LEPE MISLI O PUTOVANJIMA: 

Pusti svet da te promeni, pa ćeš i ti moći da promeniš svet.

Če Gevara

Jednom godišnje, idite na neko mesto na kome nikada do tada niste bili.

Dalaj Lama

Svakome bi trebalo odrediti da putuje, s vremena na vreme. Čak i više: da nikada ne zastane duže nego što je neophodno. Čovek nije drvo, i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost.

Meša Selimović

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja