KAKO DA NAJBOLJE ISKORISTIŠ ZIMSKI RASPUST

KAKO DA NAJBOLJE ISKORISTIŠ ZIMSKI RASPUST

Zimski raspust je bez dileme jedan od najdražih događaja tokom školovanja svakog đaka. I zato – čestitamo!!!

Prvo polugodište je gotovo i sada si na zasluženom odmoru.

Dve nedelje bez škole su sjajan period za odmor i predah, zabavu sa prijateljima i druženje sa porodicom. Međutim, iako slobodnog vremena ima, većina učenika za zimski raspust kaže da je gotov pre nego što je i počeo, da im je jednostavno proleteo, a da nisu uradili i doživeli ništa posebno.

Zato smo odlučili da ti damo nekoliko saveta kako ovo vreme možeš da iskoristiš tako da se pred povratak u školu osećaš ispunjeno i osveženo!

Ne moraš naučiti da upravljaš helikopterom ili savladati tri jezika da bi za svoj zimski raspust rekao/la da je bio kvalitetan.

 

1. UŽIVAJ NAPOLJU

Neke studije pokazuju da prosečan, moderan čovek provede čak 18 godina svog života u sedećem položaju! Što smo stariji, veća je verovatnoća da ćemo više sati dnevno provesti u stolici ili fotelji.

Zato, ako ideš na zimovanje, iskoristi zimski raspust da naučiš ili dodatno uvežbaš skijanje ili snoubording. Ako, pak ove zime ne putuješ na planinu, predlažemo ti da ideš na klizanje na neko od otvorenih klizališta, ili da se sa društvom šetaš.

Raspust je posebno dobro vreme da obnoviš kontakte sa društvom iz kraja sa kojim ne ideš u istu školu.

 

Klizanje Nova 20230104114635
Uživaj u klizanju u gradu

 

2. ISKORISTI VREME ZA HOBI

Da, svima nam se to dešava. Nešto nam privuče pažnju i stvarno želimo da se oprobamo u nekoj novoj aktivnosti, ali nikako nemamo vremena. Škola, obaveze, trening… Uvek nešto stane na put našem novom interesovanju.

Sada je prava prilika da uzmeš tu četkicu u ruke ili kreneš na časove stonog tenisa – šta god da je to što tebe privlači!

Ukoliko je u pitanju knjiga koju ne stižeš da pročitaš, pročitaj je sada.

Videćeš da šta god da počneš sada, kasnije će ti biti mnogo lakše da nastaviš, uprkos svakodnevnim obavezama.

 

Blog Post Druga (medium) 20230104114913
Zimski raspust je idealno vreme za društvene igre

 

3. ORGANIZUJ VEČE DRUŠTVENIH IGARA

Društvene igre su lep način da provedeš vreme sa društvom ili porodicom. Bilo da igrate popularni „Čoveče, ne ljuti se”, neku strategiju, misteriju ili detektivsku zagonetku, društvene igre će vas zaokupirati, zabaviti, ali i napregnuti vam moždane vijuge.

Imaj na umu: Igraj da pobediš, ali zapamti da pobeda nije najvažnija, već zabava i vreme koje provodiš sa porodicom i prijateljima.

 

4. POSETI GALERIJU ILI MUZEJ

Kada je mnogo hladno napolju, uđi u neku galeriju ili muzej! Možeš da vidiš nove izložbe ili stalne postavke, a pritom ćeš se i ugrejati.

Mi ti predlažemo da pogledaš izložbu Gospodstvo uma, u Muzeju savremene umetnosti i da posetiš Narodni muzej Srbije, gde će do 14.januara četvrtkom i subotom od 14h do 20h posetiocima biti dostupno Miroslavljevo jevanđelje

 

TreĆa Ig 20230104115038
Tokom zimskog raspusta poseti neku izložbu

 

5. ZIMSKA BAJAKA I BOŽIĆNO SEOCE

Nemoj da propustiš Zimsku bajku u Savskom parku Beograda na Vodi. Ovaj praznični festival je besplatan i otvoren do 15. januara, a tokom trajanja posetioci će imati priliku da pogledaju filmove na otvorenom i uživaju u koncertima i predstavama.

Preporučujemo ti i da se prošetaš do beogradskog Ušća, jer će u blizini Muzeja savremene umetnosti i ove godine biće realizovan program „Božićno seoce“.

Od 4. do 20. januara 2023. planirano je da se realizuje oko 150 programa (oko pet programa dnevno, u popodnevnim i večernjim satima), odnosno muzičkih nastupa, predstava za decu na otvorenom, koncerata, plesnih grupa i mađioničara.

Nadamo se da ćeš uživati u nekom od ovih predloga.

Želimo ti da ti 2023. godina bude ispunjena zanimljivim aktivnostima i iskustvima!

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja