IT SMER U POSETI IT KOMPANIJI CODEBEHIND

IT SMER U POSETI IT KOMPANIJI CODEBEHIND

Tokom juna naši učenici IT smera posetili su IT kompaniju CodeBehind.  Mladi IT stručnjaci imali su priliku da razgovaraju sa vlasnikom i direktorom firme. Ali i da se druže sa programerima i uče od njih. 

– Programeri su im pokazali šta rade i u kojim alatima rade.  Pokazali su im projekte koji su aktivni i koje sve varijante programiranja postoje. Na kraju radnog druženja, učenici su testirali program namenjen za rezervacije, poručivanje i plaćanje u restoranima. A od domaćina su dobili i poklone – kaže nastavnica programiranja, operativnih sistema i objektno-orijentisanog programiranja Jelena Grujičić.

Učenici su se informisali i o uslovima obavljanja prakse i zapošljavanja u IT industriji. A sa starijim kolegama razgovarali su i o različitim iskustvima u pronalaženju posla. U neformalnoj atmosferi, naši đaci su sa zaposlenima podelili svoje dileme i potražili savete za razvoj karijere.

– Mnogo mi znači ovakva poseta, jer sada mi je mnogo jasnije šta mogu da očekujem i šta se od mene očekuje na poslu. Najinteresantnije mi je bilo da vidim kako se radi u IT kompaniji, kako ljudi sa različitim nivoima znanja rešavaju zajedno različite probleme. Ali i da čujem iskustva zaposlenih u nalaženju posla i radu u privatnoj firmi – ističe naš učenik.

 

Kroz redovno organizovanje odlazaka u IT kompanije, želimo da omogućimo našim učenicima IT smera da od najboljih IT stručnjaka, u realnom okruženju, nauče praktične veštine i da im mi, kao škola, stvorimo odlične poslovne prilike.

Pročitajte OVDE kako smo se družili sa zaposlenima u IT komapniji  TradeCore

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, pročitajte OVDE i zašto  je IT smer u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ najbolji izbor za budućnost.  

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja