IT SMER U POSETI IT KOMPANIJI TRADECORE

IT SMER U POSETI IT KOMPANIJI TRADECORE

Kako bismo našim učenicima koji su upisali IT smer približili IT industriju organizujemo za njih posete najvećim IT kompanijama u našoj zemlji.

Znamo da je jako važno da iz „prvog reda“ vide kako se tehnološki napredni proizvodi i usluge kreiraju u Srbiji.  

Tokom prošle nedelje posetili smo beogradski fintech startap TradeCore. A zaposleni iz ove firme ispričali su učenicima kako izgleda rad u jednoj IT kompaniji. Ali ih i posavetovali kako da naprave prve korake u IT svetu.

Izuzetno nam je drago da što smo mogli da ugostimo naše mlade kolege iz Gimnazije Stefan Nemanja. Ali i što Gimnazija „Stefan Nemanja“ razume koliko je važno da se njihovi učenici koji su se opredelili za IT smer što pre sretnu sa svetom rada. Saradnja između škola i IT industrije je važna kako bismo mladim talentovanim ljudima zajedno pomogli  da odaberu školovanje i buduće karijere u oblasti informacionih tehnologija i startap preduzetništva– rekao je Ivan Bjekić iz TradeCore.

Elena Kojić, učenica naše škole koja je upisala IT smer, provela je sa svojim školskim drugovima jedan dan u firmi TradeCore . Ona kaže da je druženje sa zaposlenima ostavilo lep utisak, kako na nju, tako i na njene drugove.

Uslovi rada su savršeni. Dopao nam se ambijent i atmosfera. Upoznali smo zaposlene, objasnili su nam čime se firma bavi i šta je tačno njihov posao.  Kroz razgovor smo se dotakli i kripto tema. Saznali smo šta je bitkoin, šta su kripto koini  i kako funkcionišu. Naučili smo i šta je foreks i trejdovanje bitkoinima i da li to ima potencijala. Na kraju su nas baš iznenadili, jer smo dobili i poklone – puna utisaka priča naša učenica Elena.

UKRATKO O KOMPANIJI TRADECORE 

TradeCore se bavi razvojem jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu finansija (sa kancelarijama i u Velikoj Britaniji i Estoniji). Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga. TradeCore može da se pohvali da posluje u čak nekoliko fintech vertikala – kroz regtech, digitalno bankarstvo, platni sistemi, kao i kriptovalute.

Pogledajte kako smo se družili sa zaposlenima u TradeCore OVDE 

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, pročitajte OVDE i zašto  je IT smer u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ najbolji izbor za budućnost 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja