ZVEZDINIM IGRAČIMA STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE

ZVEZDINIM IGRAČIMA STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE

Gimnazija „Stefan Nemanja“ potpisala je ugovor o saradnji sa FK Crvena zvezda. Dva fudbalera omladinske škole dobila su pune stipendije za školovanje. Stipendiste su predložili selektori mlađih selekcija i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Andrija Maksimović – Mesi i Veljko Milosavljević, kako kaže predsednik kluba, odabrani su zbog svog potencijala i igračkog kvaliteta.

– Za FK Crvena zvezda saradnja sa Gimnazijom „Stefan Nemanja“, koja daje stipendije za školovanje mladim i perspektivnim sportistima izuzetno je važna. Drago nam je što i u Srbiji postoje škole koje vrlo odgovorno pristupaju školovanju profesionalnih sportista. Jedino, na taj način, kroz saradnju škole i klubova, možemo zajedno da stvaramo bolje uslove mladima za bavljenje fudbalom. Za nas kao klub, ove dve stipendije su privilegija. Verujem da mladim igračima poverenje ukazano od strane trenera imponuje, ali i da ih ujedno obavezuje da radom, trudom i igrama budu primer svojim saigračima – rekao je na potpisivanju ugovora Mijailović.

 

Ugovor O Saradnji Fk Crvena Zvezda Gimnazija Stefan Nemanja (medium) 20220927164121
Svetozar Mijailović, Marija Rajić, Dragan Džajić, Ivan Kovačević

KO JE DOBIO STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE?

Andrija Maksimović Mesi i Veljko Milosavljević dva su zvezdina bisera, rođena 2007. godine. Prve profesionalne ugovore sa Crvenom zvezdom potpisali su u junu ove godine i predstavljaju, kako kažu treneri, svetlu budućnost kluba.

Andrija Maksimović, ofanzivac iz Novog Pazara, nastupa na poziciji „plejmejkera“ i bio je prošle sezone najbolji strelac selekcije mlađih kadeta Crvene zvezde sa 26 postignutih golova.

 

Omladinska Škola Fk Crvena Zvezda (medium) 20220927164049
Andrija Maksimović Mesi

Veljko Milosavljević u redove Crvene zvezde prešao je samo godinu dana nakon prvog treninga. Ovaj mladi sportista, najbolji je primer da fudbaleri koji ne odustaju od svog obrazovanja i nisu tako retka pojava.

Osim što je često najbolji štoper na turnirima, on je i odličan učenik.

– Koliko je ocu važan fudbal, toliko je majci obrazovanje. Zato sam ja odlučio da budem uspešan na oba polja i to mi lako polazi za rukom – rekao je Veljko u jednom od svojih prvih intervju i  najavio da nakon završene Gimnazije planira da upiše Fakultet za sport.

 

Omladinska Škola Fk Crvena Zvezda Veljko (medium) 20220927164101
Veljko Milosavljević

 

I Andrija i Veljko opredelili su za opšti smer u Gimnaziji.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja