ZIMOVANJE NA JAHORINI

ZIMOVANJE NA JAHORINI

Odlazak na zimovanje jedna je od brojnih aktivnosti koje tradicionalno organizujemo u Gimnaziji „Stefan Nemanja“.

Treći put za redom, učenici naše škole, imali su prilike da osete čari zimskih sportova na Jahorini, sa nastavnicom fizičkog Ivanom Reko.

Jahorina je najmoderniji skijaški centar u Jugoistočnom delu Evrope. Ove godine učenike je dočekala sa ukupno 52 km alpskih staza, idealno pripremljenih za skijanje.

Tokom sedmodnevnog boravak u ovom ski-centru đaci su obišli sve staze, od plavih do crvenih. Pored toga uživali su i u vožnji motornih sanki i kvadova i iskusili raznovrsnost zimskih radosti na snegu.

 

Aktivnosti Skijanje na Jahorini 20240226132654

 

Skijanje na Jahorini 20240226132829

Za razliku od prethodnih odlazaka na zimovanje, ovog puta za one koji su prvi put stali na skije, bila je obezbeđena i stručna obuka.

Kako kažu, i oni prekaljeni skijaši, ali i početnici, svaki trenutak proveden na Jahorini bio je ispunjen smehom, šalom, sportom, druženjem i dobrim provodom.

 

Na Jahorini 20240226133012

 

Svi su se vratili puni utisaka i dobre energije. I punog srca lepih uspomena.

– Poneli smo sa sobom sa Jahorine ne samo uspomene na brojne i raznovrsne sportske aktivnosti, već i nova prijateljstva koja su se rodila tokom ovog putovanja. Mnogo je lepo što nas škola vodi na skijanje. Skijanje je veština koja se uvek može usavršavati i koja je perfektni spoj uživanja, adrenalina i druženja. Pruža osećaj potpune slobode bili početnici ili profesionalci. Ko jednom oseti čari planine na skijama, taj joj se uvek vraća – kaže jedna naša učenica.

 

Uživanje na Jahorini 20240226133146

 

Mi znamo da ovakva putovanja pružaju priliku za fizičku aktivnost i zabavu.  Znamo i da podstiču timski duh među učenicima i razvijaju njihove veštine komunikacije i saradnje. Upravo zato, radujemo se sledećoj avanturi na snegu.

A pre toga  nestrpljivo iščekujemo prolećno studijsko putovanje i letovanje.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja