U ŠKOLSKU 2023/24. UPISALI SMO NAJVEĆI BROJ UČENIKA OD OSNIVANJA GIMNAZIJE

U ŠKOLSKU 2023/24. UPISALI SMO NAJVEĆI BROJ UČENIKA OD OSNIVANJA GIMNAZIJE

U školsku 2023/24. upisali smo najveći broj učenika od osnivanja škole i potvrdili da je Gimnazija „Stefan Nemanja“ izbor broj 1 svima koji žele da dobiju vrhunsko srednjoškolsko obrazovanje.

Ivan Kovačević, direktor Gimnazije „Stefan Nemanja“ i srednje stručne škole „Zaharije Orfelin“ kaže da je rekordan broj upisanih učenika u 2023/24. rezultat neprekidnog rada i truda.

 – Težimo svakog dana da unapredimo kvalitet obrazovanja i prilagodimo ga zahtevima savremenog društva. Ponosni smo što su učenici i njihovi roditelji prepoznali našu školu kao mesto gde se promoviše znanje, poštovanje, dobrota i prijateljstvo. Ovakav uspeh motiviše nas da i dalje vredno radimo, poštujemo jedni druge i trudimo se da budemo bolji iz dana u dan. Naš vizija je da u 21. veku budemo nezaobilazno mesto obrazovanja. Nastavićemo da negujemo tradiciju, ali i prihvatamo inovacije. Želimo da iz naše škole i dalje izlaze generacije mladih, svestranih i obrazovanih mladih ljudi – rekao je Kovačević.

 

IT SMER – PRVI IZBOR UČENIKA

Najtraženiji je IT smer
Najtraženiji je IT smer

Najviše upisanih učenika ove godine ima na IT smeru

Uz vrhunski tim nastavnika i pristup najnovijim tehnologijama, naši učenici dobijaju priliku da uđu u svet inovacija.

I ne, samo to, program po kojem se radi na IT smeru i koji je verifikovan od Ministarstva prosvete, kombinuje učenje zasnovano na projektima i pristup profesionalcima iz IT industrije.

Ponosni smo što su učenici i njihovi roditelji prepoznali našu školu kao mesto koje mladima daje priliku da se razvijaju kao tehnološki lideri.

 

FILOLOŠKI SMER – REKORDAN BROJ UPISANIH 

Upisali smo najveći broj učenika na filološki smer od osnivanja škole
Upisali smo najveći broj učenika na filološki smer od osnivanja škole

Ove godine filološki smer upisao je najveći broj učenika od osnivanja škole.

Sa ponosom ističemo da smo prva privatna gimnazija koja je dobila verifikaciju Ministarstva prosvete za filološki smer, još 2007. godine. Radimo po istom programu,  kao i Filološka gimnazija u Beogradu.

Učenici mogu da biraju prvi jezik. U radu koristimo tehnologiju i stavljamo fokus na komunikaciju.

Mi smo jedna od retkih srednjih škola koja učenicima pruža mogućnost da od prve godine osim dva obavezna, uče i treći strani jezik fakultativno.

Pored engleskog učenici mogu da se usavršavaju u ruskom, nemačkom francuskom, španskom, italijanskom, japanskom, turskom i kineskom.

 

OPŠTI SMER – ZADRŽAO POPULARNOST

Opšti smer u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ i ove godine zadržao je svoju  popularnost.

To je smer verifikovan od Ministarstva prosvete koji pruža sveobuhvatno obrazovanje i razvija kritičko razmišljanje. Veštine koje su ključne za dalje akademske uspehe i postizanje ličnih i profesionalnih ciljeva.

Kroz četiri godine školovanja na opštem smeru dobija se širina znanja, koje se ne može porediti sa dobijenim znanjem u bilo kojoj drugoj školi, a učenici su pripremljeni za izazove studiranja na fakultetima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

Nastavićemo da negujemo tradiciju, ali i prihvatamo inovacije
Nastavićemo da negujemo tradiciju, ali i prihvatamo inovacije

 

Srećni smo što učenici i roditelji iz godine u godinu sve više prepoznaju vrednost našeg pristupa obrazovanju i vaspitanju.  Pristupa koji osigurava temeljnu pripremu za sve izazove koje budućnost nosi.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja