TAKMIČENJE BEST IN ENGLISH 2023.

TAKMIČENJE BEST IN ENGLISH 2023.

Učenici Gimnazije „Stefan Nemanja“ učestvovali su drugi put, na najvećem evropskom online takmičenju za đake od 14 do 19 godina – Best in English 2023.

Ovo takmičenje održava se 11. godinu za redom u Evropi. Ove godine 27 učenika naše škole testiralo je svoje znanje iz engleskog jezika.

O veličini i priznatosti takmičenja Best in English možda najbolje govori činjenica da je prošle godine na ovom takmičenju učestvovalo 22.709 učenika iz 704 škole i 34 države.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Češke, a organizuje ga Czech-US institut za kompetencije iz Praga.

 

Be2 20231120112231

 

TEST JE BIO TEŽI NEGO PROŠLE GODINE 

Učenici Gimnazije „Stefan Nemanja“ zadovoljni su svojim učinkom na takmičenju Best in English 2023.

Oni kojima je ovo drugi put da se takmiče kažu da je test bio teži nego lani.

Nikola Kurjak, koji je prošle godine u kategoriji – Special Language Background Category, u konkurenciji od 436 učenika iz 242 škole zauzeo 10. mesto, kaže da je ove godine bilo više „trik“ pitanja. On je na ovogodišnjem takmičenju osvojio 109 od 126 poena.

Jana Tarailo učenica 4/4 razreda kaže da je test zahtevao ne samo znanje, već i  „promoćurnost“.

Bilo je i učenika koji su ove godine prvi put učestvovali.

Ivan Ševaljević, učenik druge godine, opšteg smera, na 70%  pitanja odgovorio je tačno.

Bilo je teško, ali sam zadovoljan kako sam uradio, s obzirom na to da nivo jezika koji se traži ide i do C1– kaže Ivan.

Vladislav Zonov tačno je odgovorio na 90% pitanja iz testa. Kaže da je takmičenje bilo dobro organizovano i da mu se sviđa što se radi onlajn.

Be3 20231120112333

 

Učešće na ovom međunarodnom takmičenju, kako kaže nastavnica engleskog jezika Tanja Tomić, dobro je i korisno za učenike.

Učestvovanje na takmičenju Best in English 2023. pomaže učenicima da vide koji im je nivo jezika, na čemu treba da rade i koliko, daje im podsticaj za dalji rad i podstiče samopouzdanje. Takođe, razvija se timski duh i stvara pozitivna atmosfera u kojoj se uči i radi za nešto više – van redovne školske nastave – objašnjava ona.

 

Tanja Tomic 20231117221947
Tanja Tomić, nastavnica engleskog jezika

 

RANGIRANJE I NAGRADE

Đaci će se na takmičenju Best in English 2023. rangirati po ostvarenom uspehu na evropskom, regionalnom i državnom nivou.  Evropski pobednici imaju mogućnost da osvoje IALC kurseve engleskog  jezika u Kanadi.

U najboljim školama biće organizovane ceremonije dodele nagrada za đake, profesore i direktore škola! Srednjim školama kao i školama jezika biće dodeljivani Best in English sertifikati kvaliteta.

Rezultate očekujemo tokom decembra. 

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja