SVEČANOM PRIREDBOM OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SIMEON MIROTOČIVI

SVEČANOM PRIREDBOM OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SIMEON MIROTOČIVI

Učenici i nastavnici proslavili su školsku slavu Sveti Simeon Mirotočivi, tradicionalno, presecanjem slavskog kolača i svečanom priredbom u Akademiji 28.

Priredbu, kojoj je prisustvovao veliki broj đaka, roditelja, nastavnika i prijatelja škole, otvorio je školski hor, pod dirigentskom palicom nastavnika muzičkog Bojana Davidovića, pesmom  De Brevitate Vitae (Gaudeamus Igitur).

Posle toga, prisutnima se obratio mr. Ivan Kovačević, direktor Gimnazije Stefan Nemanja i srednje stručne škole Zaharije Orfelin.

Važno nam je da mladi iz naše škole izađu kao dobri ljudi, sposobni da razumeju i poštuju druge. Smatram da je razvijanje empatije ključno za njihov lični razvoj, ali i za izgradnju boljeg društva u budućnosti. Jedini put ka srećnoj i uspešnoj budućnosti  je onaj na kojem su empatija, istrajnost, marljivost i znanje glavni putokazi. Mi kao škola, nastojimo da mlade pripremimo  za suočavanje sa izazovima budućnosti.  Podstičemo ih da uče, razmišljaju logično, analiziraju i predstavljaju svoja znanja i ideje. Odabrali smo put entuzijazma i volje za napredovanjem, i od njega ne odstupamo. Želimo da naši učenici odu od nas kao snažne ličnosti koje razumeju i koriste svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze – rekao je Kovačević.

 

Direktor Obraćanje 20240301125857

 

BOGAT I RAZNOVRSAN PROGRAM 

Nakon pozdravne reči direktora, prisutni su uživali u odličnom programu koji su pripremili učenici naše škole sa nastavnicom srpskog jezika Tijanom Stanojević.

Prvi su na scenu izašli Todor Krunić i Branislav Petrović. Bio je to odličan dijalog između Svetog Simeona i Save iz žitija koje je napisao Sava o svom ocu.

 

Branislav 20240301130115

 

Učenice Petra Ristić, Silvija Perković, Anastasija Kondić Jovanović i Emili Haf recitovale su  pesmu ,,Ako“ na engleskom, nemačkom, francuskom i srpskom jeziku.

Aleksandar Nikolić svirao je pesmu na gitari ,,Les folis dispanje“, a odmah nakon toga publiku su zabavili učenici III i IV  godine  skečom sa  novim rečima u srpskom jeziku.

 

Gitara 20240301130344

 

Igor Mladenović recitovao je pesmu Jovana Jovanovića Zmaja ,,Pesmo moja, zakiti se cvetom“,  pa su članice hora otpevale pesmu ,,Ruse kose“.

Tamara Pantović recitovala je Tatjanino pismo Onjeginu na srpskom, a Marija Romanko na ruskom jeziku. Na sceni su im se pridružili i Marko Radičević i Vladislav Zonovom koji su recitovali Onjeginovo pismo Tatjani.

Emilija Šurok recitovala je pesmu na nemačkom jeziku, a Maša Vukmanović  pesmu ,,Volite se“ Anđelke Elezović.

Eva Nikolić i Lana Novaković kazivale su besedu ,,Pojam mladosti“ Marka Aurelija, na srpskom i engleskom jeziku.

I na samom kraju, hor je otpevao pesmu ,,Ako su to samo bile laži“ Plavog orkestra.

 

Ruse Kose 20240301130559

 

Ponosni smo na učenike koji su svojim zalaganjem doprineli da priredba za školsku slavu Sveti Simeon Mirotočivi bude uspešna.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja