Srbija ne mora da brine za budućnost, školujemo najbolje

Srbija ne mora da brine za budućnost, školujemo najbolje

Brojne medalje, nagrade i takmičenja u Srbiji i u svetu sam su deo svakodnevice Viktora Uroševića, juniorskog reprezentativca Srbije u vaterpolu i učenika Gimnazije Stefan Nemanja. Škola i sport, kaže Viktor, u njegovom životu neraskidivi su par i idu ruku pod ruku.

Viktor se bavi vaterpolom od svoje pete godine i 12 godina napornih treninga i te kako se isplatilo ovog leta kada se Viktor sa Evropskog vaterpolo turnira za juniore na Malti vratio sa zlatnom medaljom i titulom MVP-a turnira.

Vaterpolo mi pruža veliko zadovoljstvo. Treniram oduvek isključivo zbog sebe i ulažem dosta napora i truda u svaki trening. Svakog dan sam dva put po dva sata na bazenu, a subotom igram utakmice. Nije uvek lako, ali želim da napredujem. Sada sam igrač Novog Beograda i mislim da su prilike za napredak u ovom klubu velike – kaže Viktor.

Na Evropsko vaterpolo prvenstvo na Malti, za igrače do 17 godina, kako kaže, sa svojim drugovima iz reprezentacije, išao je po zlato. A vratio se i sa zlatnim odličjem i sa titulom najkorisnijeg igrača turnira.

Mi smo išli da krunišemo naš naporan rad. Iskreno, očekivali smo prvo mesto i do njega smo došli uz veliku želju i trud. Iduće godine je Svetsko prvenstvo u Australiji i idemo da ponovimo rezultat. Priznanja i nagrade su važni, ali oni dolaze i prolaze, mnogo je bitniji timski uspeh i to kakav motiv imaš– prepun emocija priča Urošević. 

 

Viktor Uroševic Gimanzija Stefan Nemanja 20211021 133943

 

I KNJIGE I BAZEN  

U životu Viktora Uroševića, pored bazena jednako važno mesto ima i škola.

Ja ne želim da biram između obrazovanja i sportske karijere. I zbog toga sam,  kada je došlo vreme da se odlučim za srednju školu, izabrao da upišem Gimanziju Stefan Nemanja. U ovoj gimnaziji, pored toga što dobijam neophodno znanje, dobijam i vetar u leđa da još više napredujem u vaterpolu. I to je jako važno za svakog mladog sportistu – objašnjava Viktor i dodaje da često zbog treninga i takmičenja mora da izostaje iz škole, ali da sve propušteno u dogovoru sa profesorima može da nadoknadi.

Nastavnici su uvek raspoloženi da mi izađu u susret i svaki put kad mi je potrebno da nadoknadim gradivo za mene specijalno organizuju dopunske i dodatne časove. Naravno, ja nisam jedini koji se bavi sportom u školi. I drugi učenici koji su u sportu i imaju intenzivan sportski raspored imaju ovu mogućnost – napominje Viktor.

Uspehe Viktor namerava da ređa i u bazenu, ali i školi. Kaže da koliko razmišlja o klubu u kojem će nastaviti karijeru, isto toliko razmišlja i fakultetu.

Ja sam učenik treće godine opšteg smera i nisam još odlučio na koji ću fakultet. Da li ću studirati u Srbiji ili u inostranstvu zavisi od toga gde budem igrao. Bitno mi je što znam da ako se odlučim za inostranstvo u školi mogu da se spremam za polaganje CAMBRIGDE i TOEFL ispita – ističe on i poručuje svim mladim sportistima da ne odustaju od svojih snova i zlatnih medalja.

Svakoga ko zna šta želi i vredno i posvećeno radi na tome da to i ostvari, čeka uspeh. Sigurno. I vidimo se u Gimnaziji – sa osmehom kaže ovaj mladi šampion dok se sprema za sledeći trening.     

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja