SPORTSKI DAN NA ADI

SPORTSKI DAN NA ADI

Naša škola poznata je po tome što ima školski život bogat raznovsnim aktivnostima van učionice. Sportski dani, koje organizujemo nekoliko puta u polugodištu, posebno raduju i učenike i nastavnike.

Prvi sportski dan u ovom polugodištu, organizovali smo u petak 31. marta.  Tada su učenici svih razreda krenuli sa nastavnicom fizičkog Ivanom Reko i psihološkinjom škole Doroteom Tomić na Adu Ciganliju.   

Iza nas je tromesčje i ovo je bio sjajan način da se svi malo opuste nakon intenzivnog perioda učenja.  Posebno učenici koje se bore sa stresom zbog školskih obaveza. Boravak u prirodi i te kako utiče na fizičko i mentalno zdravlje svih nas, i baš zato smo se odlučili za sportski dan na Adi Ciganliji – rekla je psihološkinja.

U zavisnosti od svojih afiniteta učenici su birali aktivnosti. Košarkaški teren, rezervisali su dečaci, a odbojkaški devojčice. Na ova dva terena, odigralo se nekoliko zanimljivih utakmica.

Najveći broj učenika opredelio se za šetnju. Oni su sa svojim nastavnicama obišli ceo krug oko Ade i postavili novi rekord u pešačenju.

Šetnja je jedna od najjednostavnijih i najpristupačnijih fizičkih aktivnosti koja se može praktikovati gotovo bilo gde i bilo kada. Pomože učenicima da poboljšaju zdravlje i raspoloženje, a smanje stres i anksioznost. Generalno, ovaj sportski dan na Adi, bio je sjajan način za učenike da se povežu, opuste i uživaju u jednostavnim stvarima – kaže Ivana, jedna od retkih nastavnica fizičkog sa čijih časova učenici ne beže.

 

Sportski danSportski dan

 

Cilj organizovanja sportskog dana nije samo da učenike podstaknemo na fizičku aktivnost, već i da promovišemo timski duh, zdrave stilove života, kao i da pomognemo našim učenicima da napune baterije i poboljšaju raspoloženje.

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja