SPORT ZA SVE UČENIKE GIMNAZIJE

SPORT ZA SVE UČENIKE GIMNAZIJE

Mi u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ znamo koliko je važno baviti se sportom, a posebno koliko je važno biti deo tima. Zbog toga svaku školsku godinu počinjemo organizovanjem sportskog dana.

Naime, umesto u učionici, učenici svih razreda i smerova, zajedno sa nastavnicom fizičkog Ivanom Reko i svojim razrednim starešinama, ceo dan provedu u prirodi, baveći se sportom.

Ovog septembra, naši gimnazijalci proveli su dan na Adi Ciganliji.     

Učenici I i II godine odmerili su snage u azijskom veslanju.

Učenici III i IV godine odmerili su snage na terenima u košarci, fudbalu i odbojci.

Sredina 1 20230920134325Sreddina 2 20230920134355

Kako kažu, bilo je jednako zanimljivo i onima koji se borili za pobedu, ali i onima koji su, navijajući, pružali podršku svojim drugarima.

Sport, zabava i sjajno druženje – tako bi se u tri reči mogao opisati dan koji su učenici proveli baveći se aktivnostima koje vole i koje ih pokreću.

SPORT I TIMSKI DUH

Aneta Pavlica, menadžerka škole, kaže da negovanje timskog duha i fizička aktivnost igraju važnu ulogu u obrazovanju učenika Gimnazije „Stefan Nemanja“.

– Nastavnica fizičkog u našoj školi organizuju različite sportske aktivnosti kako bi učenici shvatili važnost bavljenja sportom. Sporski dan je samo jedna od njih. Cilj nam je da  popularizujemo sport. Želimo da pokažemo učenicima da kroz sport imaju priliku da postanu i bolјi i zdraviji lјudi. Sport nas ujedinjuje i čini jačima kako na terenu, tako i u svakodnevnom životu!  Zato ćemo nastaviti da negujemo kod učenika ljubav prema sportu i zdravim stilovima života – kaže Pavlica.

Hvala svim učenicima koji su učestvovali i doprineli pozitivnoj atmosferi!

 

Poslednja 1 20230920134446Poslednja 2 20230920134521

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja