RADIONICA KULTURA GOVORA

RADIONICA KULTURA GOVORA

Uvek težimo da pružimo učenicima priliku za sticanje novih veština, naročito kada su one korisne kao što su veštine javnog nastupa ili neverbalne komunikacije. Zbog toga nam je izuzetno drago što smo imali priliku da ugostimo Milana Bosiljčića iz Udruženja “Izražajnost,  koji je unašoj gimnaziji održao radionicu “Kultura govora.”

Tokom života postajemo konkuretniji ukoliko imamo i razvijamo različite kompetencije i kvalifikacije. Jedna od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku, primenjiva u svim oblastima života jeste – izlagačka pismenost. To je sposobnost da izrazimo sebe i svoje ideje na sugestivan, uverljiv način, pravilnom upotrebom glasa, govora, neverbalne komunikacije. Zato je važno da mladi osveste značaj razvijanja kulture govora za uspeh u životu. Važno je i da nauče kako da se pravilnom upotrebom glasa i govora izdvoje od proseka i površnosti – rekao je na početku radionice Milan.

Kroz interaktivan pristup i primere iz književnosti, istorije i retorike, Milan je našim učenicima objasnio kako da izlažu pred publikom, oslobode se treme i ovladaju govorom svog tela. 

 

Kultura Govora Gimanazija Stefan Nemanja 20220803 112920

Naši učenici su naučili kako da ublaže strah od javnog nastupa i koja su pravila akcentovanja i dikcije. Pored toga, naučili su i kako da ovladaju govorom tela i kako da to što govore bude zanimljivo njihovim sagovornicima.

Sva nova znanja naši učenici mogu koristiti u različitim situacijama u životu kao što su:

  • odgovaranje u školi
  • polaganje ispita
  • razgovor za posao
  • držanje prezenacije
  • nastupi u medijima
  • snimanje vlogova i youtube videa.

Sudeći po utiscima, radionica je bila zanimljiva i poučna i verujemo da će naši učenici koristiti savete sa radionice „Kultura govora“.

Atmosferu sa radinice pogledajte OVDE 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja