PROSLAVILI SMO SVETOG SAVU

PROSLAVILI SMO SVETOG SAVU

Proslavili smo Svetog Savu, školsku slavu, tradicionalno, svečanom akademijom u pozorištu naše škole – Teatar 78.

Proslava posvećena prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi počela je himnom Svetom Savi. Nakon toga je sveštenik osveštao slavski kolač, čestitao školsku slavu i poželeo svima mnogo sreće, zdravlja i blagostanja.

Učenike, nastavnike, prijatelje škole i goste potom je pozdravio mr. Ivan Kovačević, direktor Gimnazije Stefan Nemanja i srednje stručne škole Zaharije Orfelin.

On je učenicima obe škole čestitao slavu i poželeo im uspeh u daljem školovanju.

– Kada roditelji pošalju svoju decu u školu, oni to učine sa dovoljno vere da ćemo da se brinemo o njima, i da ih učimo, ne samo gradivu, već i svemu onom što je potrebno za život. Jer nešto od gradiva i ako se propusti, uvek može da se nadoknadi. Bitno je da mladi iz škole izađu kao dobri ljudi. I da znaju da jedino konstantnim ulaganjem u sebe mogu da ostvare svoje lične i profesionalne ciljeve – rekao je Kovačević.

Nakon pozdravne reči direktora, koji je istakao uspehe obe škole, gosti su uživali u programu koju su zajednički spremili učenici Gimnazije Stefan Nemanja i srednje stručne škole Zaharije Orfelin. Škole su deo poslovnog sistema AD Đuro Salaj.

Na sceni su se pojavili najpre recitatori koji su govorili stihove na srpskom, ruskom, engleskom i francuskom jeziku. A zatim su gosti i domaćini uživali u duhovnim pesmama koje je pevao mešoviti hor.

 

Svečana Akademija Povodom školske Slave (medium) 20230128144339
Svečana akademija povodom Svetog Save

 

Proslavili smo Svetog Savu, školsku slavu, kao i sve škole u Srbiji, radno i bez nastave.

 

I ZA KRAJ JEDNO PITANJE

Da li ste znali da je prva zvanična proslava Svetog Save u oslobođenoj Srbiji održana u Kragujevcu 1840. godine, na predlog rektora Liceja Atanasija Nikolića?

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja