PROSLAVILI SMO ŠKOLSKU SLAVU SVETI SIMEON MIROTOČIVI

PROSLAVILI SMO ŠKOLSKU SLAVU SVETI SIMEON MIROTOČIVI

Školsku slavu Gimnazije Stefan NemanjaSveti Simeon Mirotočivi proslavili smo tradicionalno – sečenjem slavskog kolača i prigodnim programom u našem pozorištu Akademija 28.

Nastavnicima, zaposlenima, učenicima, dragim gostima i prijateljima škole obratio se na početku mr. Ivan Kovačević, direktor Gimnazije Stefan Nemanja i srednje stručne škole Zaharije Orfelin.

On je svim prisutnima čestitao slavu.

Ponosni smo što naša škola promoviše ne samo znanje i veštine već i poštovanje, dobrotu i prijateljstvo. Želim da na ovaj svečani dan obećamo i sebi i drugima da ćemo i dalje vredno raditi, poštovati jedni druge i truditi se da budemo bolji iz dana u dan. Naš cilj je da ponosno trajemo u 21. veku, kao hram znanja. Kao škola iz kojeg će i dalje izlaziti generacije mladih, svestranih i obrazovanih ljudi. Nastavićemo da negujemo tradiciju, ali i prihvatamo inovacije. Želimo da postignuća naših učenika bila još bolja, a motivacija nastavnika za profesionalni razvoj još veća – rekao je Kovačević.

 

UČENICI SU ODUŠEVILI SVE GOSTE

Nakon pozdravne reči direktora, svi prisutni uživali su u prigodnom programu koji je priredila nastavnica srpskog Violeta Vučetić sa učenicima.

 

Školska slava - Gimnazija Stefan Nemanja
Programa je priredila nastavnica srpskog Violeta Vučetić

 

Aleksa Živić svirao je na bas gitari svoju autorsku kompoziciju „Jedan dan i osam minuta“.

Pesmu popularnog benda „Maneskin“ izvela je na italijanskom Silvija Perišić, a na srpskom Ana Dikanović.

Potom su na scenu stupile tri Emilije. Emilija Pavličević otpevala je pesmu „Killing me softly““,  Emilija Šurok recitovala je na nemačkom Rilkeovu pesmu „Ugasi mi oči“, a Emilija Lejić Majerovu pesmu „Zimski dan“.

Recitovali su i Vladislav Zonov i Iva Ranković. Vladislav je recitovao na ruskom stihove Ekatarine Anđelković, nastavnice ruskog jezika u našoj školi. Iva je recitovala na francuskom „Kaži mi da me obmanjuješ“ Pola Verlena.

Lena Matić recitovala je na latinskom Ciceronovu besedu protiv Kataline, a na srpskom besedu je recitovala Katarina Stević.

Recitovala  je i Nevena Veselinović  pesmu Biljane Stanojević „Običnim rečima“.

Učenici koje uče ruski otpevali su dve ruske pesme.

 

Slava Gimnazije Stefan Nemanja 14.02.2023. Foto Zoran Ilic (245) (medium) 20230228154916
Učenici koje uče ruski s nastavnicom ruskog Ekatarinom Anđelković

Na kraju su članovi dramske sekcije izveli Nušićevu jednočinku „Kirija“.

 

Hvala svim učenicima koji su učestvovali u spremanju priredbe i učinili ovaj dan još svečanijim.

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja