POSETILI SMO FESTIVAL NAUKE I FANTASTIČNO SE ZABAVILI

POSETILI SMO FESTIVAL NAUKE I FANTASTIČNO SE ZABAVILI

Učenici naše škole posetili su Festival nauke, najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope.

Ovogodišnji Festival nauke, koji je nosio slogan „NOVO DOBA“ za učenike društveno-jezičkog,  IT, opšteg i filološkog smera bio je prava naučna avantura,  puna dobre zabave i interaktivnih naučnih eksperimenata.

Tokom posete festivalu, učenici su imali priliku da prisustvuju nizu zanimljivih predavanja, brojnih naučnika. Stručnjaci iz različitih oblasti nauke preneli su im korisne savete koje mogu primeniti u svakodnevnom životu.

Ali ono što je još interesantnije…

Interaktivni eksperimenti na festivalu omogućili su učenicima da se aktivno uključe u naučno istraživanje i da na zabavan način steknu nova znanja.

Naučne reprezentacije pokazale su nam sasvim novo, sveže i zabavno lice nauke, a naučne zvezde su se potrudile da nijedna zabluda ne preživi njihov nastup. Bilo je eksplozivno, zabavno, pomalo neverovatno i više nego zanimljivo – rekla je jedna od naših učenica.

Doktoranad fizičke hemije Milan Popović nije samo napravio na Festivalu nauke pravi pirotehnički spektakl već i je oduševio sve naše učenike. On je ispričao  neke od najzabavnijih naučnih priča!

I otkrio svim posetiocima na Festivalu nauke:

  1. Koja je veza između Monkovog Vriska i najveće eksplozije koju pamti čovečanstvo?
  2. Šta je to kod vode čega se plaše piloti, a u šta se uzdaju kaskaderi?
  3. Kako su incidenti doveli do otkrića nekih od najznačajnijih eksploziva u istoriji?
  4. Da se za bezbednost svojih misija NASA dugo oslanjala na obične metle

 

Nauka je neophodna za razvitak i opstanak sveta, a u većini slučajeva za učenike predstavlja “bauk”.

– Zato je vrlo bitno da deca, kad pokažu interesovanje za određenu nauku, dobiju adekvatnu podršku od profesora. Mi kao škola, težimo da u nastavne programe uvodimo što više praktične nastave kako bi dodatno zainteresovali đake. Festival nauke je upravo dobra prilika da se mladima, približi nauka na jedan zanimljiv način – rekla je menadžerka škole Aneta Pavlica.

 

Festival nauke oduševio je sve naše učenike
Festival nauke oduševio je sve naše učenike

 

Mi znamo da posete događajima kao što je Festival nauke doprinose širem obrazovanju učenika i podstiču razvoj kritičkog razmišljanja i inovativnosti. Gimnazija Stefan Nemanja ostaje posvećena podršci učenicima u njihovom naučnom razvoju i stvaranju bolje budućnosti za sve nas.

 

Festival Nauke Druga Druga 20230522105400

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja