POČINJE S RADOM DRAMSKA SEKCIJA – PRIDRUŽITE NAM SE

POČINJE S RADOM DRAMSKA SEKCIJA – PRIDRUŽITE NAM SE

U Gimnaziji „Stefan Nemanja“ počinje s radom dramska sekcija. Pozivamo sve zainteresovane učenike, koji žele da pokažu svoju kreativnost i maštovitost u svetu glume, da se nam se pridruže.

Dramsku sekciju ove školske godine vodiće nastavnica srpskog jezika i književnosti Jelena Daskaloski Stanojević. Probe će se održavati u prostorijama škole, jednom do dva puta nedeljno.  

U planu je priprema mjuzikla „Lotrek“, koji prikazuje život poznatog francuskog slikara Tuluza Lotreka.

Predstava će biti premijerno izvedena na sceni pozorišta Akademija 28, a ukoliko mladi glumci budu pokazali svoj talenat i umeće postoji i mogućnost da ova gimnazijska predstava postane deo redovnog repertoara ovog  pozorišta.

Kako kaže Jelena Daskaloski Stanojević kroz rad u sekciji, učenici dobijaju mogućnost da pokažu svoju maštovitost i talente.

I ne samo to, razvijaju timski duh i stiču poverenje jedni u druge. Jačaju samopouzdanje. Kada nastupaju na sceni, pred publikom, koja vrednuje ono u šta su ulagali trud i za šta su talentovani, njihova motivacija raste.  Pored toga, dramska sekcija je za učenike odlična prilika da steknu znanje o scenskom pokretu i kontroli glasa, o kostimografiji i scenografiji, osvetljenju. Zato pozivam sve koji uživaju u plesu, pesmi i glumi da nam se pridruže. Obećavam da će na časovima sekcije uvek biti dobra, ali i radna atmosfera – kaže Jelena.

 

Jelena Daskaloski Stanojevic 20231117221945
Dramsku sekciju ove školske godine vodiće Jelana Daskaloski Stanojević

Prethodnih godina učenici naše škole pokazali su izuzetnu darovitost u različitim projektima. Verujemo da će tako biti i ove školske godine na „daskama koje život znače“.

Mi kao škola uvek se radujemo novim izazovima.

 

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja