NAŠI UČENICI VOLONTERI NA RADIONICI „Reci ne tišini – Reci da igri i druženju“

NAŠI UČENICI VOLONTERI NA RADIONICI „Reci ne tišini – Reci da igri i druženju“

Učenici naše škole, zajedno sa školskim pedagogom Tanjom Topalović, bili su volonteri na prvoj interaktivnoj, inkluzivnoj i edukativnoj radionici na otvorenom  „Reci ne tišini – Reci da igri i druženju“ koju je organizovalo  Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

Radionica „Reci ne tišini – Reci da igri i druženju“ održana je na livadi na Novom Beogradu i okupila je velik broj dece, roditelja i volontera.  Druženje je počelo u 11h muzičkim zagrevanjem učesnika, nakon čega je usledilo fizičko zagrevanje, pa interaktivni kviz „Svet životinja“.

Uz muziku, igru i zabavne aktivnosti uživalo se dva sata. A na kraju, pre hladnog osveženja, zajedničkom trudom zasađeno je drvo „hrabriša“.  

 

Gimnazija Stefan Nemanja Autizam 1 20220724 123056 

–  Mi kao škola uvek rado podržavamo ovakve akcije, jer na ovakav način pokazujemo da poštujemo i prihvatamo razlike. I što je možda još važnije –  znamo da su deca sa autizmom jednako važna i vredna kao mi. Bilo nam je svima, zaista, veliko zadovoljstvo da se priključimo akciji kao volonteri – kaže jedan od naših učenika.

 

Radionicu je organizovalo je Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom u saradnji sa Udruženjem roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“Sekcijom studenata Društva za neuronauku i Udruženjem komšija Zajednička akcija blokova 70 i 70a.

 

Gimnazija Stefan Nemanja Autizam 3 20220724 123135

Podsećamo, ovo nije prvi put da je naša Gimnazija rekla NE tišini, a DA igri i druženju.

Povodom svetskog dana autizma učenici Gimnazije Stefan Nemanja, takođe su, podržali decu s autizmom. Naime, oni su osnovali fond namenjen kupovini slika koje su radila deca sa autizmom na humanitarnoj aukciji.

I to nije sve…

Pročitajte i kako je naš učenik Filip Pavićević voljom, snagom, prijateljstvom i velikim srcem zaštitio druga sa autizmom kog su neprimereno zadirkivala druga deca na telegraf.rs.  

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja