HUMANITARNI MJUZIKL „LOTREK“ ZA RANJENE U DUBINI I ORAŠJU

HUMANITARNI MJUZIKL „LOTREK“ ZA RANJENE U DUBINI I ORAŠJU

Humanitarni mjuzikl „Lotrek“ premijerno je izveden u ponedeljak 13.maja.

Dramska sekcija, predvođena nastavnicom srpskog jezika Jelenom Daskaloski Stanojević odigrala je mjuzikl „Lotrek“ u punoj sali Akademije 28.

Pozorište je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta. Sva sredstva od prodaje ulaznica donirana su kao pomoć ranjenima u masakru u Duboni i Malom Orašju.

Inicijativa da se predstavi da humanitarni karakter došla je od naših učenika, koji su ušli u ovaj projekat punog srca. Njihova je i ideja je da se pomogne ranjenoj deci koja su preživela taj nemili događaj, a čije lečenje traje i danas, godinu dana posle.

PRIKUPLJENO JE 203.000 DINARA 

Ivan Kovačević, direktor poslovnog sistema Đuro Salaj a.d., u okviru kojeg posluje i Gimnazija Stefan Nemanja, pre početka predstave obratio se publici:

Izuzetno mi je drago što ste se okupili u ovolikom broju i podržali akciju naših učenika, vi dobri ljudi, širokog i otvorenog srca. Želim ovom prilikom da se zahvalim svim učenicima, profesorima, plesnom koreografu, kao i roditeljima naših učenika koji su pomogli i donirali sredstava. Naši učenici su uložili nesebičan trud i rad da predstave školu i sebe u što boljem svetlu. Uložili su i sebe i svoje slobodno vreme u ovu predstavu. Dolazili su u školu i nedeljom, rano ujutru, kako bi se što bolje pripremili. Na taj način oni su pokazali da su naša budućnost. Oni su pokazali da su dobri ljudi. Svi će oni jednog dana obavljati neke uloge u društvu. Siguran sam da će to dobro raditi, jer su pre svega dobri ljudi. A ako večeras negde pogreše, nemojte im zameriti, nagradite ih aplauzom i osmehom, to je za njih najveća nagrada – rekao je Kovačević publici.

Od prodaje ulaznica, čija je cena bila dobrovoljni prilog, prikupljeno je ukupno 203.000 dinara.  

Nakon premijernog izvođenja očekuje se još jedno igranje predstave tokom juna. I taj novac biće usmeren za lečenje povređenih u Malom Orašju i Duboni u maju prošle godine. 

O humanitarnoj predstavi Gimnazije Stefan Nemanja izveštavali su i najčitaniji portali i nedeljnici u Srbiji.

  1. Blic: Učenici gimnazije „Stefan Nemanja“ organizuju humanitarnu predstavu, sav prihod za decu ranjenu u Duboni i Malom Orašju
  2. Kurir: BEOGRADSKA GIMNAZIJA „STEFAN NEMANJA“ ORGANIZUJE HUMANITARNI MJUZIKL: Dođite da pomognemo zajedno ranjenima iz Dubone i Oršja
  3. Nedeljnik: Dođite da pomognemo zajedno ranjenima iz Dubone i Oršja

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja