GIMNAZIJALCI POSETILI 65. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA

GIMNAZIJALCI POSETILI 65. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA

Posle dve godine, koliko je zbog pandemije na pauzi bio najveći književni susret u Srbiji, učenici i nastavnici naše škole, posetili su 65. Međunarodni sajam knjiga.

Na prazniku knjige, koji se ove godine održao u četiri hale, bili su učenici svih razreda i svih odeljenja, zajedno sa nastavnicima i svojim razrednim starešinama.

Sajam knjiga  bio je, kako kažu, odlična prilika da se upoznaju sa najnovijim i nekim starijim izdanjima knjiga i stripova i dođu do njih po malo povoljnijim cenama.

 

Sajam Knjiga Novo (medium) 20221101092028

MURAKAMI I MANGE OBELEŽILI SAJAM KNJIGA

Ponosni smo što je odlazak na Sajam knjiga tradicija Gimnazije Stefan Nemanja. Već uobičajeno, pažnju naših đaka privukli su štandovi velikih izdavača i njihova raznovrsna ponuda knjiga namenjenih mladima, ali i ponuda uvek aktuelnih klasika srpske i svetske književnosti. Veliko interesovanje pokazali su i za knjige Murakamija i japanske stripove – mange. Mange se čitaju zdesna nalevo, upravo onako kako Japanci pišu i čitaju – kaže nastavnica srpskog Violeta Vučetić.

 

Nastavnica Violeta Vučetić Sa Učenicima Na Sajmu Knjiga 20221030183721
Nastavnica Violeta Vučetić sa učenicima na Sajmu Knjiga

Ovogodišnji program sajma je bio koncipiran u sedam celina koje su posvećene savremenoj književnosti i izdavaštvu. Učenici i profesori posetili su i izložbu posvećenu Vasku Popi,  koja je priređena u čast 100-godišnjice od njegovog rođenja.

Nas u Gimanziji su naučili da knjiga nije predmet – ona je čarolija. Svako je pronašao neku knjigu po svom ukusu. A mnogi su kupili i knjige za poklon  – ne kriju svoje oduševljenje naši učenici.

 

Sajam Knjiga Ucenik (medium) (1) 20221101092201

 

PONOSNI SMO NA SVE NAŠE ĐAKE!

U eri mobilnih telefona i video igara ohrabruje njihova želja da budu deo ovog velikog skupa ljubitelja knjige.  

 

Sajam Knjiga Poslednja (medium) 20221101092245

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja