ELENA KOJIĆ PROGLAŠENA JE ZA UČENIKA GENERACIJE

ELENA KOJIĆ PROGLAŠENA JE ZA UČENIKA GENERACIJE

Elena Kojić, maturantkinja IT smera, jednoglasno je izabrana za učenika generacije 2022/23. 

Konkurencija za učenika generacije bila je izuzetno jaka.

Elena je titule najbolje među najboljima, ponela koliko zbog svojih izvanrednih ocena tokom celog školovanja, toliko i zbog svog predanog rada, neprestanog zalaganja i istinskog interesovanja za nauku.

Kada je pre 4 godine stigla iz Lapova u Beograd, kako bi započela svoje srednjoškolsko obrazovanje bila je, kako kaže, jako uplašena.

Ja nisam imala strah od škole i učenja. Bila sam „vukovac“ i u osnovnoj školi. Bila sam uplašena od Beograda i života u njemu. Imala sam samo 15 godina kada sam otišla od roditelja i započela samostalno život. Teorijski, ja sam mogla svoje školovanje da nastavim i u Lapovu. Ipak, s obzirom na to da sam odrasla u porodici u kojoj se stalno isticala važnost znanja i obrazovanja, želela sam da upišem školu koja će mi pružiti više mogućnosti – kaže Elena.

Upis u Gimnaziju „Stefan Nemanja“ bio je, prema njenim rečima, logičan izbor, jer je u našu školu išla i njena starija sestra.

Znala sa da je škola jako dobra. Znala sam da su nastavnici posvećeni učenicima na jedan drugačiji način nego što je to slučaj u državnim školama i da u odeljenjima ima manji broj đaka. Sve su to, po mom mišljenju, važni preduslovi da se postignu vrhunski rezultati, kojima sam težila oduvek. Pored toga, te godine u  Gimnaziji   je otvoren IT smer, koji sam ja želela da upišem – objašnjava ona.

 

JEDINA DEVOJČICA NA IT SMERU 

Elena je, te 2019. godine, bila jedina devojčica koja je upisala IT smer. Međutim, to je nije omelo da hrabro krene putem znanja. Pridružila se izuzetnom odeljenju, predanih i upornih učenika koji su imali jaku želju za uspehom i koji su se podržavali i rasli zajedno.

Iz škole odlazim ne samo sa mnogo naučenih školskih lekcija, Vukovom diplomom i priznanjem za učenika generacije, već i sa mnoštvom naučenih životnih lekcija. Postoje te zablude da se u privatnim školama uči manje. Uči se isto, ali na jedan drugačiji i lakši način. I zato, kada razmišljam o svom školovanju, bez oklevanja, da moram da se vratim unazad, ponovno bih odabrala Gimnaziju „Stefan Nemanja“ – ističe Elena.

 

Elena Kojić jednoglasno je izbarana za učenika generacije 2022/23
Elena Kojić jednoglasno je izbarana za učenika generacije 2022/23.

 

Nažalost, pre samo dva meseca, Elena je izgubila oca, koji joj je bio glavna podrška i motivacija tokom srednje škole.

Ovo je za mene jako važan i emotivan trenutak. Srećna sam jer sam ispunila svoja očekivanja i očekivanja svog oca. Zahvalna sam svima koji su verovali u mene i podržavali me. Hvala svim mojim nastavnicima na pruženim mogućnostima i školi na inspirativnom okruženju. Ovo priznanje mi daje još veću motivaciju da nastavim da se trudim i ostvarujem svoje ciljeve. Ponosna sam na sebe i na sve što sam postigla. Znam da je ovo jedan korak ka budućnosti, a ne ceo pređeni put. Ispred mene su novi izazovi. Spremam prijemni za Fakultet organizacionih nauka i radujem se svemu što me čeka – kaže Elena.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja