EDUKATIVNA RADIONICA – ISTI U RAZLIČITOSTI

EDUKATIVNA RADIONICA – ISTI U RAZLIČITOSTI

U saradnji sa Hendi Centrom Koloseum u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ realizovana je edukativna radionica „Isti u različitosti“.

Na radionici učenici naše škole upoznali su se sa različitim vrstama invaliditeta i oblicima diskriminacije. Ono što je još važnije, naučili su kako da se ponašaju kada su u društvu osobe sa invaliditetom, kako sa njom da razgovaraju i  kako da joj pomognu. 

 

Druga Prva 20231026141210

 

Učešćem na ovoj edukativnoj radionici, kroz praktične i interaktivne vežbe, učenici su uočili probleme i prepreke na koje osobe sa invaliditetom svakodnevno nailaze.  Pored toga, naučili su i na koje načine da im priđu i komuniciraju sa njima.

Na kraju radionice dobili su brošure „Bonton u svakodnevnoj komunikaciji sa osobama sa invaliditetom“.

 

Druga 20231026141256

 

Želeli smo da kroz radionicu upoznamo naše učenike s pravima osoba sa invaliditetom i njihovim specifičnim potrebama. I ne samo to. Želeli smo da kroz radionicu učenici nauče kako da lakše prihvate različitost, razviju veći stepen tolerancije prema osobama sa invaliditetom i reše se predrasuda. Generalno, težimo da kod svih naših učenika kontinuirano razvijamo svest da je tolerancija u školi i van nje posebno bitna. Trudimo se da ih naučimo da žive zajedno, bez obzira na to koliko su različiti. I da prihvate i poštuju tuđe kako vrline, tako i mane  – kaže školski pedagog Slađana Perić.

Na radionici su pored pedagoga škole bili i nastavnik istorije i likovne kulture Nenad Nenadović i nastavnik geografije Ilije Lazić.

 

Poslednja 20231026141346

 

Mi kao škola nastavićemo da realizujemo različite aktivnosti koje za cilj imaju poštovanje potreba osoba s invaliditetom.

Pored toga, nastavićemo da radimo na uključivanju i integraciji dece sa poteškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu.

Verujemo da različitost obogaćuje svet u kojem živimo i da je važno da sva deca imaju kvalitetno obrazovanje.

 

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja