5 DOGAĐAJA U NOVEMBRU KOJE NE SMEŠ DA PROPUSTIŠ

5 DOGAĐAJA U NOVEMBRU KOJE NE SMEŠ DA PROPUSTIŠ

Polako nam stiže zima, hladnoća i potreba da se ušuškamo i ostanemo kod kuće. Lako možemo da upadnemo u zamku dosade i čekanja lepih, sunčanih dana. Deluje kao da u gradu nema toliko dešavanja kao leti…

Ali, nije tako! Jesen i zima prepuni su zabavnog kulturnog sadržaja, potrebno je samo da istražiš i pronađeš ono što te najviše zanima.

Da bismo ti pomogli, napravili smo predloge 5 događaja u novembru za koji verujemo da će ti biti interesantni. Na neke možeš da odeš samostalno, a na druge sa sobom povedi celo društvo.

Preporučujemo ti ovih 5 događaja u novembru:

 

59. OKTOBARSKI SALON 

Oktobarski salon je jedna od najznačajnijih manifestacija savremene umetnosti u našoj zemlji. Održava se na svake dve godine. 59 Oktobarski salon počeo je 20. oktobra i trajaće do 4. decembra.

Izložbe i dešavanja u okviru Oktobarskog salona će se organizovati na različitim lokacijama, uključujući Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti i Bitef teatar. Predlažemo ti da pogledaš program i posetiš ono što ti se najviše dopada!

 

59. Oktobarski Salon 20221107091300

 

OLIVER TREE KONCERT

Oliver Tree, američki pevač i producent, čije pesme sigurno znaš jer su često trending na TikToku, kao Life goes on i Miss you, stiže u Beograd!

Održaće koncert za malobrojnu publiku, 11.novembra u Domu omladine,  tako da, ukoliko bi voleo/la da ga čuješ uživo, bolje što pre potraži karte!

 

Oliver Tree Artwork Belgrade 20221107091458

 

FESTIVAL SLOBODNA ZONA 

Ovaj festival, koji se fokusira na razmatranje i podsticanje konverzacije o različitim društvenim temama, održava se od 3. do 8. novembra. Posebno ti preporučujemo ova dva filma:

 

Slobodna Zona Kcb 1536x773 (medium) 20221107091813

 

  • “Zemlja meda” – 07.11. u 20:30h, Art Bioskop Kolarac. Ovaj film je nominovan za najbolji dokumentarac i najbolji strani dugometražni film na 92. dodeli Oskara. Prati poslednju pčelarku u Evropi u njenim naporima da sačuva svoje pčele i vrati prirodnu ravnotežu u Zemlju meda.

 

  • “Pisanje vatrom” – 08.11. u 20h, MTS Dvorana. U pitanju je dokumentarni film koji prati rad novinarki u Khabar Lahariji, jedinoj indijskoj novinskoj organizaciji koju vode isključivo žene. Na dobar način prikazuje razlike u kastama, indijskom sistemu socijalnog staleža, i način na koji to utiče na život žena u ovoj državi.

 

IZLOŽBA „NEPOUZDANI PRIPOVEDAČ” 

Izložba „Nepouzdani pripovedač“ otvorena je tokom celog meseca, u Muzeju savremene umetnosti. Ova izložba Mrđana Bajića, jednog od naših najprominentnijih savremenih umetnika, prikazuje njegovo višedecenijsko stvaralaštvo u hronološkim i tematskim celinama, kao što su ‘80 vs ‘90 i Yugomuzej.

 

Web Mrdjan 1536x960 (medium) 20221107092055

 

MJUZIKL “MAMMA MIA!

Jedan od najpoznatijih mjuzikla na svetu, koji koristi pesme poznate grupe ABBA, možeš videti i kod nas 20.novembra u Pozorištu na Terazijama. Ne brini se ako si već gledao/la istoimeni film, pozorište uvek nudi potpuno novu perspektivu i sigurni smo da ti uz pesme kao što je “Dancing Queen” neće biti dosadno!

 

Mjuzikl Mamma Mia 20221107100833

Izaberi neki od 5 događaja u novembru, zabavi se i nauči nešto novo

 

Return To Top

Gimnazija Stefan Nemanja