Добродошли у нашу школу!

Мисија Школе је да обезбеди амбијент у коме ће праве вредности, достојанство и способности бити препознате, и на адекватан начин неговане и награђиване. Желимо да обезбедимо образовање која оспособљава наше ученике да заједно са својим вршњацима употребе све потенцијале, академске, креативне и социјалне и буду спремни за савремене изазове данашњице. Намера нам је да уз наш рад, помоћ и подршку постану одговорни грађани и доприносе добробити друштва као целине у савременом свету. Наша мисија је такође да оспособимо ученике стручним знањима и негујемо њихове таленте.
Школа располаже и модерним средствима за рад која наставу чине динамичнијом, а код ученика изазивају већу мотивисаност и жељу за новим сазнањима. Све што радимо је за добробит младих људи како бисмо им помогли да се на најбољи могући начин снађу и пронађу у свету, тако што ће објединити и ускладити своје жеље и потенцијале, бити сигурни у себе и ослобођени страхова пред неизвесном будућношћу.

Гимназија Стефан Немања је прва приватна филолошка гимназија са дугом традицијом. Школа је са радом почела 2007. године и део је пословнг система ”Ђуро Салај”. Налази се у самом срцу граду а бројне генерације које су прошле кроз њене ходнике показују да је ово школа коју ученици воле.

Мисија наше школе је да омогући амбијент у коме ће ученици развијати позитиван став према учењу и знању. Знање је моћ и оно је основа на којој се цео свет темељи и усавршава.
Колико данас улажемо у образовање, толико ћемо сутра бити цењени и успешни.

Желимо да наши ученици поред формалног образовања, развијају љубав према страним језицима, уметности и креативном изражавању. Такође, школа је као и породица, место где се најтемељније усвајају људске вредности и развијају основне животне вештине. Најважније у самом процесу учења, је научити ђаке КАКО ДА УЧЕ и како да у пракси примене научена знања.

Досадашња пракса и искуство показују да наши ученици са великом лакоћом уписују жељене факултете и постижу завидне резултате на свим високошколским установама.
Управо ови резултати су показатељи наше преданости и труда да ученицима на што боље начине приближимо знања из различити области и учинимо их применљивим у свим животним ситуацијама.

Како би помогли нашим ђацима да се што успешније припреме за полагање пријемног испита, у завршној години школовања, организујемо припремну наставу за упис на жељени факултет.

Школа ради по програмима које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Дипломе наше школе су признате и у рангу су диплома које су стечене у државним школама.
Решењем Министарства просвете бр:
022-05-00062-2007-03 од 21.09.2007. године, Школа је добила верификацију за остваривање наставног плана и програма за ФИЛОЛОШКИ СМЕР.

Решењем Министарства просвете бр: 022-05-00062/2007-03 од 14.09.2010. године, Школа је добила верификацију за остваривање наставног плана и програма за ОПШТИ, ДРУШТВЕНО-ЈЕЗИЧКИ и ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ СМЕР.


ucionica

ПРЕДНОСТИ ЛОКАЦИЈЕ

Гимназија „Стефан Немања“– некада прва приватна Филолошка гимназија „Професионал“ смештена је на атрактивној локацији у згради „Ђуре Салаја“ а.д., Немањина 28, у самом срцу Београда.

Пажљиво биран – одличан тим професора који чине спој младости и искуства и ученички простор прилагођен потребама, чини нашу гимназију спремном да одговори захтевима савременог образовања.

Захваљујући локацији и расположивим капацитетима, школа пружа много више од једне образовне установе. Наши ученици могу да користе услуге других сектора наше компаније, као што су:
• Биоскопска и позоришна сала
• Похађање разноврсних курсева у складу са афинитетима појединца
• Могућност организовања дневног оброка у нашем ресторану
• Могућност дружења у пријатној атмосфери ученичког клуба

djura-zgrada2